Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ple celebra el sorteig de les meses electorals per a les eleccions generals del 23J

Aquest divendres 23 de juny, a dos quarts de deu del matí, l’Ajuntament de Tiana ha convocat una sessió extraordinària del ple per realitzar el sorteig dels membres de les meses electorals per les eleccions generals del pròxim 23 de juliol. Tal com recull la Ley Orgánica del Régimen Electoral General (LOREG), el nomenament de les persones integrants de la mesa electoral és competència de cada Ajuntament, i es trien pel Ple Municipal, mitjançant sorteig públic, entre la totalitat de persones censades que tinguin menys de setanta anys i sàpiguen llegir i escriure.

Així doncs, els tianencs i tianenques que hagin sortit elegits com a presidents, vocals o suplents rebran una notificació durant els tres dies següents al sorteig. Com a curiositat, la regidora Montse Torres, portaveu de Junts per Catalunya Tiana i present en el ple durant el sorteig, ha sortit escollida com a presidenta de mesa.

Juntament amb la notificació s’enviarà un Manual d’Instruccions destinat a resoldre tots els dubtes sobre la seva tasca. Les funcions bàsiques de la Mesa electoral, formada per un president i dues vocals, són presidir l’acte de la votació, controlar el desenvolupament de la votació i realitzar el recompte i escrutini posterior.

Un cop rebuda la notificació, els designats com a president i vocal disposen d’un termini de set dies per al·legar, davant de la Junta Electoral de Zona, qualsevol causa justificada i documentada que impedeixi l’acceptació del càrrec. La Junta resoldrà en el termini de cinc dies i comunicarà la substitució, si escau, al primer suplent.

Si posteriorment qualsevol de les persones designades no pot acudir a exercir el càrrec de membre de mesa, ho ha de comunicar a la Junta Electoral de Zona almenys 72 hores abans de la jornada electoral i aportar-ne les justificacions corresponents. Si la impossibilitat d’acudir es produeix després d’aquest termini, l’avís a la Junta Electoral de Zona s’ha de fer de manera immediata i, en tot cas, abans de la constitució de la mesa electoral (8:00 hores del dia de la votació). Els suplents també poden al·legar excuses que els impedeixin formar part de la mesa.

Candidatures

Les candidatures que es presenten per la demarcació de Barcelona són: PSC, amb Meritxell Batet com a cap de llista; PP, liderada per Nacho Martín Blanco; ERC, amb Gabriel Rufián com a cap de llista; Sumar - En Comú Podem, amb Aina Vidal com a cap de llista; Junts, liderada per Miriam Nogueras; i CUP, encapçalada per Albert Botran. També es presenten Frente Obrero, PACMA, VOX, Escons en Blanc, Caminando Juntos, PCTC, Recortes Cero, Unidos SI, PDeCAT-Espai CIU i Familia y Vida.