Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Albert Sales surt del grup municipal socialista i passa a ser regidor no adscrit

Primer canvi polític important del nou mandat. A poc més d’una setmana del ple de constitució, el regidor Albert Sales, fins ara cap de llista dels Socialistes de Tiana, ha entrat una instància a l’Ajuntament de Tiana per sortir del grup municipal socialista i passar a ser regidor independent o no adscrit. Segons manifesta el mateix regidor en una nota de premsa publicada aquest dilluns 26 de juny, el motiu principal d’aquesta decisió són “les desavinences insalvables amb la direcció del partit a nivell local motivades pels diferents punts de vista en la manera de fer i en especial, les actuacions dirigides contra la meva persona i alguns companys i companyes de partit.

Sales afegeix que durant els últims dos anys “ha estat impossible resoldre les diferències per la via del diàleg” i que “amb molta tristor, però per pau interior, crec sincerament que la millor solució és agafar camins diferents en la política municipal” perquè creu que les idees i pensaments “són tan divergents que han arribat a pertorbar la convivència de forma significativa dins l’agrupació local”.

Un exemple de les diferències que hi havia dins l’agrupació local la trobem en la votació de l’actual executiva local. L’octubre del 2021 es va produir un empat en l’assemblea entre les candidatures liderades per Albert Sales i Ferran Vallespinós. Després de mesos de negociació, van poder arribar a un consens i el febrer del 2022 van sortir escollits Ferran Vallespinós com a Primer Secretari, Albert Sales com a President, Ester Pujol com a Secretària de Política Municipal i Miquel Santiago com a Secretari d’Organització.

Des de l’agrupació local del PSC, el primer secretari, Ferran Vallespinós, explica que s’han assabentat aquest mateix dilluns de la sortida de Sales per la secretària del consistori, que els ha notificat la instància presentada pel regidor:

 

Segons confirma el mateix Albert Sales, l’última de les “desavinences insalvables” que ha acabat essent determinant per la seva sortida ha sigut la votació del portaveu del grup municipal, en la qual va sortir escollit el regidor Miquel Santiago. Segons explica Ferran Vallespinós, el reglament del partit determina que el portaveu el voten entre els membres del grup municipal –en aquest cas, els dos regidors que van aconseguir representació- i la secretària de política municipal, que actualment és Ester Pujol:

 

Vallespinós explica que Sales no es va presentar a la reunió i Santiago va sortir escollit per 2 vots de 3 possibles. Segons Sales, la reunió es va convocar el mateix dia i hora que la inauguració del Tast.

Sigui com sigui, des de l’agrupació local lamenten la sortida del fins ara cap de llista i la manera en com s’ha produït:

 

Pel que fa a Albert Sales, assegura que “des de la meva posició com a càrrec electe no adscrit a cap grup, continuaré amb la tasca per la qual em vaig comprometre al presentar-me com a candidat a les passades eleccions municipals. Treballar pels veïns i veïnes de Tiana i el seu progrés”.