Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Treballadores de l’escola bressol municipal s’uneixen a les aturades parcials per demanar l’actualització del conveni

Treballadores de l’escola bressol municipal “El més petit de tots” s’han adherit a la parada de les escoles bressol municipals de gestió externa per demanar l’actualització del Conveni Col·lectiu de Centres d’Assistència i Educació Infantil, un salari digne i el reconeixement i dignificació de l’etapa 0-3. Aquest dimarts 27 de juny han fet una aturada parcial durant mitja hora en el parc de l’antic camp de futbol, de nou a dos quarts de deu del matí, coincidint amb el mercat setmanal.

El conveni, que és d’àmbit estatal, no es toca des del 2010. Pel que fa al salari, una educadora infantil que treballa en un centre de gestió externa té un sou base de 1120 euros bruts mensuals, repartits en 14 pagues:

 

També expliquen que ser una escola bressol municipal amb gestió externa les col·loca en una mena de “llimbs”:

 

És per això que demanen poder parlar amb la direcció del centre o l’Ajuntament perquè les ajudin a millorar la seva situació laboral:

 

Les treballadores també creuen que la tasca que es fa a l’etapa 0-3 s’invisibilitza i demanen més reconeixement:

 

La reivindicació de les treballadores de l’escola bressol municipal “El més petit de tots” no és un fet aïllat i forma part d’una protesta a major escala. El passat 22 de juny, CCOO, UGT i FEUSOC van convocar una concentració a la seu de la patronal davant el bloqueig del conveni de les escoles bressol privades i de gestió indirecta. Del 26 al 30 de juny tindran lloc aturades parcials com la que s’ha produït aquest dimarts a Tiana per un conveni digne.