Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ple municipal vol regular el pis que allotjarà persones amb més necessitats

El ple d’aquest mes de febrer vol servir per regular l’ús del pis de propietat municipal que serviria per allotjar persones amb situacions d’emergència. Persones, per exemple, sense suport familiar ni recursos econòmics. Aquest habitatge, situat a l’avinguda Isaac Albéniz, podrà acollir fins a cinc persones i disposa de dues habitacions, menjador, bany i cuina. Abans que hi puguin entrar els primers habitants, però, el consistori ha d’aprovar el reglament que es proposa des de serveis socials. Aquest serviria per regular les estades d’aquestes persones. Ho ha explicat el regidor d’acció social de Tiana, Jordi Gost.

 

Els grups del consistori, a més, votaran la proposa d’acord que vol acabar amb la contradicció que existeix, en l’actualitat, entre les famílies que perden les seves cases i l’existència d’habitatges buits, alguns dels quals són propietat de bancs i caixes. A Tiana, segons el regidor d’acció social, Jordi Gost, s’han viscut dos desnonaments. L’Ajuntament es suma, així, a altres municipis del Maresme, com Calella, Vilassar de Dalt o Cabrils, que defensen la urgència de mobilitzar els habitatges buits. Ens ho explica el portaveu del PSC a Tiana, Héctor González.

 

L’Ajuntament, per exemple, podria multar fins a 3 vegades, per un import de 100.000 euros, les entitats financeres que mantinguin els immobles desocupats un cop transcorregut un termini fixat.