Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Ple sorteja les properes meses electorals

Aquest dimarts els tianencs sabran si els tocarà treballar a les meses electorals per a les eleccions europees. A la tarda, a les 18:30h, se celebrarà a l’Ajuntament un ple extraordinari. Aquest sortejarà els diferents membres de les meses electorals.

Els comicis seran el proper diumenge 25 de maig i serviran per escollir els propers representants polítics al Parlament Europeu. Aquestes eleccions tindran lloc a tots els estats membres de la Unió Europea. Serà la vuitena vegada que es celebren.

A Tiana hi podran votar més de 6300 persones i ho hauran de fer en 5 col·legis electorals. 1700 persones ho podran fer a la Biblioteca Can Baratau, 1600 ala Catequística, gairebé 1000 a l’escola Tiziana, 1300 al Centre Cívic l’Escorxador i més de 700 a l’escola Lola Anglada.

 

Els partits

A Catalunya, per aquestes eleccions, Convergència i Unió estarà encapçalat per Ramón Tremosa i Balcells. Aquest partit, es presenta, una vegada més, al costat del PNB i Coalició Canària. Com a cap de llista dels socialistes, hi ha Elena Valenciano i del Partit Popular Miguel Arias Cañete. Iniciativa per Catalunya està dins la llista d’Izquierda Plural, que té com a número u a Willy Enrique Meyer. Per ICV hi trobem al tercer lloc a Ernest Urtasun. Esquerra Republicana de Catalunya ha entrat a les llistes de l’Esquerra Pel Dret a Decidir, una llista encapçalada per Josep Maria Terricabras, a qui l’acompanya Ernest Maragall. Ciutadans també es presenta amb Javier Nart Peñalver.

 

CiU venç a les eleccions de l’any 2009

A les últimes eleccions europees que s’han celebrat, l’any 2009, a Tiana van votar més de 2400 persones, gairebé un 42% de la població major de 18 anys. En canvi, es va abstenir un 58%, més de 3300 persones.

Al 2009, els votants van fer que a Tiana guanyés Convergència i Unió amb un 30%. Mentrestant, el PSC va obtenir el 23% del vots, el PP el 15%, ERC el 13% i ICV-EUiA el 7%.

 

Aquest ple es podrà seguir en directe a través de Ràdio Tiana