Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El poble s’acomiada de Can Guardiola

 

“El meu avi la va comprar l’any 1921 perquè després d’un atemptat a Barcelona li va quedar una bala a la columna vertebral. Els metges li van dir que busqués bons aires i els bons aires van ser Tiana”. Aquesta és la història de Modest Batlle, un dels propietaris que ha passat per Can Guardiola. Això és el que ha explicat el seu nét, també Modest Batlle, abans que una olla es trenqués a trossos a la paret de la finca. La casa on, també, s’hi van casar els seus pares.

L'olla a trossos després de ser llançada contra la paret de Can Guardiola
L’olla a trossos després de ser llançada contra la paret de Can Guardiola

I és que Batlle està convençut que aquestes parets guarden molt bons records.

 

El nét de Modest Batlle ha demanat poder-se quedar amb la xemeneia d’aquesta casa de record.

 

Marisa Garcia: “Jo era petita i els meus pares ja tenien la idea que això aniria a terra”

El dia del patró de Tiana, Sant Cebrià, ha estat l’escollit per fer l’enderroc “simbòlic” de les cases del doble revolt. Can Guardiola és la finca que anirà, sencera, a terra per deixar pas a la nova carretera, que connectarà el Passeig de la Vilesa amb l’Avinguda Isaac Albéniz. Aquesta via substituirà l’actual accés al poble: el doble revolt.

Més d’una cinquantena de persones han assistit a aquest acte, que ha emocionat als veïns i veïnes que guarden bons records d’aquesta casa. Qui també ha recordat la seva etapa a Can Guardiola ha estat la Marisa Garcia. Ella i la seva família hi van viure i hi van fer poble amb l’espardenyeria, situada a la mateixa finca.

 

DSC09065

 

Representants de “La Tiana del S.XXI” critiquen l’acte i l’enderroc

Entre els veïns que s’hi han apropat, també hi ha hagut una representació del moviment popular de “La Tiana del S.XXI”, que han pogut mostrar la seva opinió davant la resta de persones presents. Expliquen que no hi estan “del tot en contra” però que s’estaria treballant “sense sensibilitat”.

 

Un dels seus membres, l’Albert Santamaria, ha insistit que s’haurien de buscar altres solucions abans d’enderrocar cases del poble com aquesta.

 

Representants de "La Tiana del S.XXI"
Representants de “La Tiana del S.XXI”

Des de “La Tiana del S.XXI” creuen que el “progrés” no passa per tirar cases a terra i tampoc per l’asfalt de més zones de Tiana.

 

Esther Pujol: “S’ha d’actuar pel màxim interès del poble”

L’alcaldessa, Esther Pujol, ha explicat que l’obertura del Passeig de la Vilesa és un projecte que es prepara a l’Ajuntament des de fa molts anys, de la mà d’aquest i d’altres governs. Pujol ha reconegut que és un “acte agredolç” però que a la llarga serà una actuació d’interès comú per a tot el poble. Una intervenció que ha comptat amb el suport de tot el ple municipal.

 

DSC09066

Pujol s’ha compromès, una vegada més, a trobar-se amb els membres d’aquest moviment per explicar-los el projecte. Tot i això, ha dit que el seu govern també vol treballar per la “pacificació” del centre de Tiana.

 

Consulta més notícies sobre l’obertura del Passeig de la Vilesa:

-Signatura del conveni

-CiU vol veure el conveni

-L’Ajuntament anuncia que l’obertura tirarà endavant

-La reacció de l’oposició

-La reacció dels veïns més propers

-La història del doble revolt i l’obertura

-L’acord al ple municipal