Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Preparant el tramvia pel centenari

El dia de Sant Cebrià s’ha iniciat amb una visita als treballs de restauració del tramvia. A les deu del matí s’han reunit unes cinquanta persones als peus de l’antic tramvia del poble per iniciar de manera simbòlica el nou itinerari saludable. Sota el sol i buscant espais amb ombra, els tianencs que han assistit a l’acte, han escoltat les paraules de l’historiador Josep Mª Toffoli, que ha donat el tret de sortida a la passejada.

DSC09025

Després de fer un viatge per la història de l’emblemàtic tramvia, Toffoli ha passat el torn de paraula a l’alcaldessa, Esther Pujol. L’alcaldessa ha fet èmfasi en la feina manual de restauració que fan els tianencs Miquel Perejoan, Josep Mach i Juanjo Berbel, conduïts per Frederic Corominas. Alhora, els ha donat les gràcies per ajudar a  recuperar el que ella considera “part de la història de Tiana”. Pujol ha explicat que seran els tianencs qui escullin la funció que tindrà el tramvia un cop estigui enllestida la restauració.

D’altra banda, la regidora de Cultura, Núria Blasco, ha explicat quin va ser el procés que va empentar a aquest petit equip de tianencs a remodelar el tramvia. Blasco ha aprofitat per demanar que no hi torni a haver l’incivisme que el va malmetre.

Estava previst que Frederic Corominas expliqués el procés que estan seguint per restaurar el tramvia però li ha estat impossible assistir a l’acte. En el seu lloc, Miquel Perejoan ha donat a conèixer feina que estan fent, que està previst que acabi l’any 2016 coincidint amb el centenari de la inauguració del tramvia.

DSC09034

La primera parada del nou itinerari saludable ha acabat amb un esmorzar a la mateixa nau del carrer Escalfapé. Mentrestant, els qui ho volien es feien fotografies de record damunt del tramvia, que segueix en procés de restauració.