Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

“El procés de pau al meu país, Colòmbia, m’ha emocionat perquè obre una finestra a l’esperança”

Fa una dècada que en José María Ortiz, “el Plata”, treballa a Tiana. És colombià, de Cali, i ha anat seguint amb molta atenció -i, de vegades, molta emoció- el procés de pau entre la guerrilla de les FARC i el Govern de Colòmbia que s’ha anat teixint els darrers anys a L’Havana.

Ell va arribar a Catalunya quan el conflicte armat al seu país estava en un moment àlgid, amb molt de patiment especialment per la societat civil. Per això, el procés de pau que s’acaba de signar a Bogotá aquest dijous el commou profundament, diu, i li fa tenir esperança en el futur de la seva estimada Colòmbia. Ell mateix ens ho explica:

 

El Plata treballa des que va arribar aquí amb Fomento, a la brigada de 15 persones que netegen carrers i places del poble, subcontractades per l’Ajuntament de Tiana. Cada matí, ben d’hora, el podeu trobar escombrant el carrer Matas, a la frontera amb Montgat. Fa 10 anys, quan va venir, les coses estaven molt difícils a Cali, on ja feia temps que no trobava feina:

 

El Plata afirma que n’està molt content, de la seva feina d’escombriaire:

 

José María, que ja és avi, està especialment content perquè va aconseguir portar una filla a Catalunya, amb qui ara viu a Mataró.