Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El projecte “Tiana, poble cuidador” arrenca la campanya de captació de voluntaris

Després de tot el procés d’avaluació i identificació de necessitats, l’Ajuntament de Tiana arrenca el projecte “Tiana, poble cuidador” amb la campanya de captació de voluntaris i la posterior posada en marxa de l’activitat d’aquests. De moment, el projecte comença amb tres línies de voluntaris: acompanyament a les persones que pateixen soledat no desitjada o en situació de dol, banc d’aliments i voluntariat per la llengua.

Les persones que estiguin interessades a formar part d’alguna d’aquestes tres línies han de registrar-se a la Plataforma “Pobles que cuiden” indicant el municipi en el qual volen participar. “Això ens permetrà a nosaltres poder-nos posar en contacte amb elles i establir una relació amb la qual puguem compartir quines intencions tenen i en quin aspecte volen participar”, detalla en Cesc Comas, que actua com a Agent de suport del Poble Cuidador.

 

En Cesc forma part de l’equip impulsor, un equip de treball format per persones de totes les edats i gèneres, involucrades en la vida associativa del poble, i els Serveis Socials de l’Ajuntament, que ha sigut l’encarregat de fer el seguiment i la validació de tot el que s’ha fet al llarg d’aquests últims mesos, tant de la radiografia com de la identificació de necessitats i el plantejament d’objectius. En Cesc afegeix que “també ha servit com un espai de reflexió i diàleg a l’hora d’intentar avaluar la situació del municipi en temes comunitaris, d’associacionisme, de com és una mica la vida a la vida i quina importància li donem a les cures”.

 

Les persones voluntàries hauran de fer una formació de cinc sessions de dues hores en el cas del voluntariat d’acompanyament i una sessió de dues hores en la resta. “El requisit més important per formar part dels grups de voluntariat en els municipis adherits a la Xarxa ‘Pobles que cuiden’ és l’obertura a emprendre un viatge d’aprenentatge i de creixement personal a partir de la trobada amb l’altre, la presència, el respecte, l’escolta i l’acollida”, detallen a la pàgina web de Pobles que cuiden.