Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Protocol d’Actuació contra les violències sexuals i lgtbifòbiques s’estrena per Sant Cebrià

L’Ajuntament de Tiana estrenarà per la Festa Major de Sant Cebrià el Protocol d’Actuació en situacions de Violències Sexuals i Lgtbifòbiques en espais festius de Tiana. La regidora d’Igualtat, Eulàlia Serrat, explica que tot i que la majoria de les actuacions que es recullen ja es van fer durant les passades festes, la diferència entre tenir i no tenir el protocol és la sistematització d’aquestes accions:

 

El Protocol està format per quatre eixos d’actuació: prevenció; detecció; actuació i atenció; i reparació i recuperació:

 

La presentació pública es farà aquest dimecres 13 de setembre a dos quarts de set de la tarda a Can Riera, just a les portes de la Festa Major:

 

L’aprovació del protocol per part del ple municipal va tenir lloc el passat 18 de juliol i l’elaboració ha estat una feina conjunta que es va desenvolupar del juliol del 2022 al febrer del 2023. Tot i això, Serrat remarca que aquest protocol no és fruit d’un únic govern, sinó el resultat d’anys de treball tant des del consistori com des de les entitats:

 

La redacció del protocol ha anat a càrrec de l’Observatori Noctàmbul@s després d’un procés de diàleg amb el Consell d’Igualtat, entitats com l’AEiG Roger de Flor, Descorxats, la colla de diables Trempera Nostramu i ABAT i amb persones a títol individual. A més, també s’han elaborat entrevistes a dones de Tiana de diferents perfils:

 

La part més visible d’aquest protocol és el punt lila, encarregat de l’atenció i assessorament a les víctimes i la prevenció, que estarà situat les nits de divendres 15 i dissabte 16 de dotze de la nit a cinc de la matinada al Parc de l’antic camp de futbol. A més, enguany el programa de la Festa Major disposa d’un QR amb un punt lila virtual que recull tota la informació necessària:

 

En el mateix parc també s’instal·larà d’onze de la nit a tres de la matinada Som Nit, el servei preventiu d’informació, prevenció i reducció de riscos en el consum de substàncies adreçat a joves. A més, les barres dels punts de festa que s’ubicaran a l’antic camp de futbol i al Dr. Mascaró i establiments com El Casal, el Tiriti, La Bodega del Mascaró, L’Avi Mingo i l’Anaït funcionaran com a establiments segurs:

 

Més enllà d’aquestes actuacions més visibles, el protocol també contempla que la programació de la festa estigui feta amb perspectiva de gènere i que els espais estiguin dissenyats per ser segurs, per exemple, amb més il·luminació.