Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’alcaldessa i dos regidors del PSC planten cara a Navarro i defensen la consulta el 9-N

Tres dels quatre regidors del PSC de Tiana, entre els quals l’alcaldessa Esther Pujol, s’han desmarcat aquest dimarts de la posició aprovada en l’últim Consell Nacional dels socialistes catalans i han votat en el ple a favor de la celebració de la consulta sobiranista el 9 de novembre i de demanar al Congrés que transfereixi les competències per celebrar-la.

El grup municipal socialista ha donat llibertat de vot als seus regidors. José Navarro s’ha abstingut mentre que Esther Pujol, Héctor González i Núria Blasco hi han votat a favor. Així ha explicat Pujol el vot.

 

La proposta de resolució s’ha aprovat amb els vots de CiU, Gent pel Progrés, ERC i els tres regidors del PSC. El regidor del PP, Manuel Gonzalo, hi ha votat en contra. La proposta l’havien presentant PSC i ERC, però a última hora s’hi han afegit CiU i Gent.

Jordi Gost (ERC), soci del PSC al govern tianenc, ha celebrat el consens assolit amb els socialistes en aquesta qüestió.

 

Enric Nolis (CiU) creu que els tianencs han seguit la demanda de la ciutadania cap al dret a decidir.

 

Joan Pau Hernàndez (Gent pel Progrés) diu que l’acord és “històric”.

 

Manuel Gonzalo (PP) és contrari al procés sobiranista i s’ha oposat a la resolució.

 

El text aprovat insta “al Govern de l’Estat a obrir un procés de diàleg i negociació amb el Govern de la Generalitat que permeti, dins d’un marc legal l’exercici del Dret a Decidir del poble de Catalunya, emplaçant ambdós governs a negociar l’organització d’aquesta consulta mitjançant la delegació de competències establerta a l’article 150.2 de la Constitució”.

La via de l’article 150.2 és la que defensen al Parlament CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP, els partits pel dret a decidir que treballen per la celebració de la consulta el 9 de novembre. La mesura es votarà el proper dia 16 i el PSC ja s’hi ha desmarcat, tot i defensar la consulta en el seu programa electoral.

[destacat_dreta]El text emplaça Generalitat i Estat “a negociar l’organització d’aquesta consulta mitjançant la delegació de competències establerta a l’article 150.2 de la Constitució”[/destacat_dreta]

Després de l’executiva d’aquest dilluns a la seu del PSC al carrer Nicaragua, el portaveu Maurici Lucena va insistir que el grup socialista al Parlament votarà en contra de reclamar la cessió de competències al Congrés. Amb tot, no està clar què passarà.  Una desena de diputats de l’anomenat sector catalanista del PSC amenacen d’abstenir-se a la votació o fins i tot votar-hi a favor. La direcció socialista amenaça d’expulsar els diputats rebels. Aquest dimarts hi ha hagut una altra reunió, en aquest cas del grup parlamentari, que també ha acabat sense acord.

Els tres regidors del PSC de Tiana, per tant, s’han situat en sintonia amb els diputats crítics, els quals podrien ser expulsats si el dia 16 no respecten la disciplina de vot del PSC al Parlament.

El portaveu del grup municipal del PSC, Héctor González, admetia ahir que s’han desmarcat de la posició imposada per l’executiva.