Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Ajuntament vol menys cotxes al centre del poble

Las gran aposta del Govern (PSC-ERC) aquest mandat és reduir els cotxes al centre. L’Ajuntament treballa en un pla per regular l’accés dels cotxes als carrers on es cncentren la majoria dels comerços, i tot i que en un primer moment s’havia parlat de fer una zona per a vianants, sense cotxes ni de dia ni de nit, finalment s’ha optat per fer un projecte més flexible a les necessitats i hàbits dels tianencs. L’objectiu és també fer un poble més amable per la mobilitat i que s’hi pugui anar a peu sense témer pel trànsit. Fer un centre que cridi a passejar-hi. Per fer-ho possible, però calen canvis urbanístics i ampliar l’aparcament amb noves zones properes als carrers afectats.

mapa
Mapa de zones afectades

 

 

El Govern ha batejat el seu projecte amb el nom de ‘Retrobem-nos’ i l’explica com un pla que vol acabar amb la inseguretat que els vianants tenen en la zona afectada. Això s’aconseguiria prohibint l’accés a la majoria de vehicles. Segons l’alcaldessa, Esther Pujol, és necessari potenciar la mobilitat a peu en municipis com aquest.

 

Vianant creuant-se amb un cotxe
Vianant creuant-se amb un cotxe

Els carrers que es pacificarien són el del Centre, el Lola Anglada, el Passatge Sant Cebrià i l’accés al carrer Sant Domènech. En aquestes vies només hi podran accedir veïns, serveis d’emergència, taxis, visitants amb tasques assistencials, persones amb discapacitats motrius i comerciants. Aquests cotxes hi circularan en sentit contrari a l’actual, en direcció muntanya, a una velocitat màxima de 30 km/h. Des de l’Ajuntament es plantegen, però , la possibilitat de restringir el trànsit, per a la resta de vehicles, només en determinats horaris.

Vianant pel centre del poble
Vianant pel carrer Lola Anglada

Els aparcaments, en marxa Per fer-ho possible es necessiten més aparcaments. És per això que en aquests moments ja s’ha ampliat la zona de Can Matas i s’està construint el nou pàrquing situat als horts del rector, que ha obligat a moure el Club Petanca Tiana. Un tercer i nou aparcament seria el de la part baixa de Can Cosme.

Aparcament Can Matas
Aparcament Horts del Rector

En total està previst que hi hagi més de 260 places. Alguns d’elles serien de rotació, amb aparcaments limitats a 90, 60 o 30 minuts. Aquest últim, l’aparcament exprés, aniria destinat a les persones que van a comprar.

La Diputació de Barcelona dóna 450.000 euros

L’Ajuntament de Tiana ha rebut una subvenció de 450.000 euros per fer possible aquest pla.

 

Un detalls del Retrobem-nos que estaria previst explicar-los el proper 31 de gener, tal com asseguren des del govern.

Altres actuacions del Retrobem-nos

 

A banda de millorar les voreres i les infraestructures per anar a peu, entre les prioritats del “Retrobem-nos” també hi ha la d’eliminar el doble revolt de la carretera BV-5008 entre els carrers d’Isaac Albéniz i el Passeig de la Vilesa. A més a més, està previst crear un nou espai públic en l’actualment ocupat per la Masia del Rector, la urbanització de la plaça del Café de Baix o la incorporació de mobiliari urbà i arbrat en els carrers del Centre, de les Flors i Lola Anglada.