Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El PSC de Tiana, sancionat per enviar propaganda a una dona que no els havia facilitat la seva adreça

L’Agència Española de Protección de Datos (AEPD) ha sancionat amb 1.500 el PSC de Tiana per haver enviat un correu eletrònic amb propaganda del partit a l’adreça particular d’una veïna del poble que mai els l’havia facilitat. L’Agència considera provat que el PSC de Tiana va infringir la Llei Orgànica de Protecció de Dades.

La primera secretària de l’executiva local en aquell moment, Ester Pujol, no ha volgut fer cap declaració sobre aquesta sanció. Qui ocupa el càrrec en l’actualitat, Albert Sales, en conversa telefònica amb La Local, ha dit que també declina fer comentaris al respecte “per desconeixement del tema” i perquè, ha remarcat, “cap membre de l’actual executiva local formava part de la del 2015.” Sales ha afegit que el fets denunciats “van passar en un altre temps, amb altra gent al càrrec del partit a Tiana”.

Una denúncia del maig del 2015

Els fets van passar en ple procés de les eleccions municipals del 2015. La veïna de Tiana A.B. va presentar una denúncia contra el PSC, el 20 de maig del 2015, perquè havia rebut unes setmanes abans, el 6 d’abril, un correu electrònic amb un butlletí que informava sobre activitats polítiques de l’agrupació municipal del PSC de Tiana. L’hi havien enviat des de l’adreça psctiana@gmail.com

Un cop iniciada la investigació, els serveis d’inspecció de l’Agencia Española de Protección de Datos van esbrinar que l’adreça esmentada dels socialistes de Tiana no pertanyia a cap domini dels correus registrats a nom del PSC i que, per tant, el titular d’aquella adreça era desconegut. A més, el telèfon que figurava relacionat amb aquesta tampoc correponia al PSC de Tiana.

Quan l’AEPD va demanar explicacions al PSC de Tiana sobre tot plegat, el partit els va respondre que desconeixien el titular de l’adreça psctiana@gmail.com, donat, va afegir el PSC, que l’adreça de l’agrupació de Tiana és tiana@socialistes.cat

Posteriorment, l’abril del 2016, l’Agencia Español de Protección de Datos va accedir a través d’internet a l’adreça tiana@socialistes.cat Aleshores, va comprovar que aquell compte contenia informació relativa al PSC i que, a un apartat anomenat “TIANA” hi figurava l’adreça de correu psctiana@gmail.com, des d’on s’havia enviat el butlletí a la ciutadana que va posar la denúncia.