Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Rumb el mític massís del Karakorum

En Ruben Àngel segueix la seva aventura de recórrer dalt de la seva bicicleta la distància entre Singapur i Montgat. Aviat farà 1 mes que va començar la seva extraordinària experiència. La tercera crònica del seu viatge ens arriba aquesta setmana des del Paquistan, havent superat les muntanyes de 4.000 i 5.000 metres del circuit de l’Annapurna, al Nepal. L’ha completat amb èxit dalt de la seva bici i, en ocasions, a peu per pedregars impracticables que li impedien pedalar.

En Rubén està molt satisfet perquè ha superat, assegura, una de les etapes més dures del seu viatge. Al seu pas pel Nepal es va haver d’enfrontar al trencament de la cadena de la bici, entre altres contratemps. Ell mateix ho explica:

 

Des de Nepal, va passar a l’Índia i, un cop en aquest país, va pedalar fins a la ciutat de Gorakhpur, al nordest del país. Un cop allà, va agafar un tren que l’havia de portar a Paquistan, en un llarg viatge de 24 hores. Però només posar el peu al vagó, va començar un malson que l’acabaria fent canviar de plans:

 

Així doncs, en Rubén va haver de continuar en diferents busos la seva ruta fins a la ciutat destí del tren: Amritsar. Allà, feliçment, va poder recuperar la seva estimada companya de viatge. També va tenir altres sorpreses:

 

Al montgatí li va impressionar la generositat que caracteritza la filosofia de vida dels sij, el col.lectiu religiós que sosté i coordina aquest gegantesc menjador social:

 

De nou dalt de la bici, en Rubén va deixar l’Índia i ja és a Lahore, la segona ciutat del Paquistan, capital del Panjab, a l’est del país. Allà, a través d’internet, va trobar casa on dormir a través d’una xarxa d’allotjaments en cases particulars que ofereixen ciclistes.

Cap als cims del Karakorum

La següent etapa del Rubén, un cop solucioni a la capital, Islamabad, alguns temes pendents de visats, serà el nord: el massís del Karakorum, ple de 8.000’s, a la mítica regió del Caixmir.

 

A començament de juny, en Rubén completarà ja un mes des que va iniciar la seva particular pedalar a Singapur amb el rumb posat en direcció a Catalunya.