Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El veïnat de Can Besora demana un ple extraordinari per tractar el pla parcial Vessants 2

El veïnat de Can Besora-La Riera ha entrat aquest dijous a Registre municipal l’escrit amb les sol.licituds que van formular de paraula, al final del passat ple municipal. Aleshores, l’alcaldessa els va demanar que totes aquelles peticions les hi fessin per escrit i això és el que, aquest matí, ha registrat el col.lectiu de veïns i veïnes.

Una de les sol.licituds que hi fan a l’alcaldessa és que convoqui un ple extraordinari amb un únic punt a l’ordre del dia: revisar la modificació feta del pla parcial dels Vessants 2. Aquesta modificació es va aprovar al ple del mes d’abril i té com a conseqüència directa que l’accés als aparcaments dels habitatges socials es farà, només, pel Camí de Can Besora. Això ha despertat la preocupació de diversos col.lectius veïnals.

A l’escrit, el veïnat de Can Besora també demana que es faci arribar a la Generalitat “la moció aprovada pel ple de l’Ajuntament el passat 8 de maig“, una sol.licitud conjunta de  Junts, Esquerra i la CUP a la qual només hi van votar en contra els 4 regidors de l’equip de govern, del PSC. S’hi demanava aturar la modificació del pla parcial, i fer un nou estudi de mobilitat a la zona.

També demanen que l’equip de govern “escolti els grups de l’oposició i al veïnat per poder prendre una decisió conjunta”.

A més, l’escrit sol.licita que, als veïns i veïnes que actualment gaudeixen de lloguer social al poble, se’ls prorrogui el contracte per tal que no sigui una urgència fer els nous habitatges.

Un altre dels punts de l’escrit lliurat aquest dijous demana que, abans de fer-hi cap edifici, s’urbanitizi tota la zona dels Vessants 2 afectada pel pla parcial (i no sols la zona on s’hi han de fer els pisos socials): actualment no hi ha ni carrers, ni enllumenat ni clavegueram, remarca el veïnat.

Tal com van demanar al ple de maig, els veïns i veïnes tornen a demanar que es faci un estudi “objectiu” de mobilitat generada per la recent modificació del pla parcial als Vessants 2, i que el presentin a la Generalitat.

El veïnat demana a l’alcaldessa que convoqui a una representació dels veïns i veïnes de la zona a una reunió amb ella, juntament am els promotors, els portaveus de tots els grups polítics municipals i una representació de la Junta de Compensació, “per dialogar” sobre les possibiltats de modificació del pla parcial tal com està plantejat ara mateix.

Més de 130 persones apuntades en 1 mes

D’altra banda, al llistat per sol.licitar un dels 80 futurs habitatges socials dels Vessants 2 ja hi ha apuntades, fins aquest dijous, 132 persones. El passat 25 d’abril es va fer la reunió informativa a la ciutadania sobre aquest tema. El 30 d’abril -dimecres vinent farà un mes- es va obrir el termini per apuntar-se al sortig dels nous pisos, que es farà, en principi, aquest 19 de juliol.