Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’hora del conte celebra el Dia Europeu dels Parcs amb una sessió especial

L’hora del conte d’aquest dijous a la biblioteca Can Baratau ha tornat a acollir el projecte “Parcs i Biblioteques…naturalment!” de la Diputació de Barcelona. Aquest cop, però, ha coincidit amb un dia molt especial: el 24 de maig es celebrava el Dia Europeu dels Parcs. És per això que l’activitat d’aquest dijous ha sigut igual d’especial.

L’Anna Obiols i el Subi han escrit i il·lustrat, respectivament, prop de 150 contes infantils. Amb l’activitat “Dibuixa’m un parc”, han unit la narració i el dibuix per fer una hora del conte diferent: mentre l’Anna explicava el conte, el Subi l’anava il·lustrant en quatre cares d’una caixa de cartró. Ell mateix explica a La Local com és el procés de dibuixar en directe:

 

La sessió, que ha durat una hora, ha tingut dues parts. Primer, han explicat i dibuixat un dels seus contes, anomenat “Els colors de l’Àfrica”. L’Anna explica per què han triat aquest en concret:

 

Després, han demanat la col·laboració dels nens i nenes del públic per inventar-se un conte entre tots i totes a partir de quatre conceptes que els mateixos infants s’han encarregat de treure d’una caixeta:

 

L’Anna explica d’on va sorgir la idea de fer aquest conte col·laboratiu:

 

Al final de cada sessió, l’Anna s’anota les paraules que han sortit i la història que s’ha creat. No descarta unir en un sol llibre totes les històries que han anat sorgint a partir del conte col·laboratiu.