Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El veïnat es comença a familiaritzar amb el nou paviment del carrer Matas

Ja fa gairebé 5 mesos que el carrer Matas està en obres. L’11 de desembre passat les màquines començaven a aixecar el vell paviment i a esmicolar les antigues voreres, per convertir aquesta via central de Tiana en un espai només per a vianants. El veïnat ja s’està familiaritzant amb el nou paviment, que no té res a veure amb el que hi havia fins ara.

En general, està agradant pero també hi ha crítiques. Alguns tianencs i tianenques usuaris d’aquesta via, expliquen les seves primeres impressions a La Local:

 

A només 5 setmanes que s’inauguri el carrer remodelat, s’ha pavimentat una mica més de de la meitat de la via, concretament des de Castellar/Escalfapé fins passat Roderic Robert.

Unes obres complicades per al veïnat

Les obres a Matas no han estat exemptes de polèmica: els primers dies, el veïnat del primer tram del carrer es va queixar que no els havien explicat en detall els terminis de les obres ni què hi farien exactament.

Més endavant, les queixes van ser de veïns i veïnes de La Ciutadella. Asseguraven que els vehicles que ja no poden aparcar a la zona de Matas en obres van ara al seu barri, on les places d’aparcament, per aquest motiu, escassegen. La regidora d’Urbanisme, Núria Garcia, els va prometre, el febrer, en un areunió, que estudiaria la possibilitat de poder  aparcar a Matas per les nits fins que hi acabin les obres.

Però la polèmica més gran va arribar el mes de març, arran de la decisió de l’equip de govern de modificar el projecte per tal de desplaçar uns metres més avall la placeta Clavé -o dels 4 banquets. Es feia per permetre que els vehicles procedents de Jaume Amat puguin creuar Matas en línia recta per seguir cap al carrer Mediterrani. Però significava desmuntar -o demolir- el monòlit en homenatge a Anselm Clavé que presidia la placeta. Finalment, fa pocs dies, el monument s’ha tornat a muntar sense gaire canvis en el seu aspecte. Això sí: ara tant ell com la placeta són dos metres més avall d’on eren.

Les obres al carrer Matas està previst que acabin just abans de la Festa Major petita -els dies al voltant del 13 de juny- i del Tast Tiana, fira que enguany s’inaugurarà el 8 de juny.