Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els bisbes catalans condemnen els casos d’abús sexual a menors durant una trobada a Tiana

Els bisbes catalans han publicat aquest dimarts un comunicat conjunt per condemnar els casos de pederàstia apareguts durant les últimes setmanes i comesos per membres de la comunitat eclesiàstica.

Entre els més greus, ha sortit a la llum el cas del monjo de Montserrat Andreu Soler o el abusos comesos per mossens de l’Arquebisbat de Tarragona com Pere Llagostera o Josep Maria Font.

Els bisbes s’han reunit aquest dilluns i dimarts a Tiana per celebrar la Conferència Episcopal Tarraconense, una trobada ordinària dels bisbes de Tarragona i Barcelona que es fa quatre vegades l’any on acostumen a tractar temes d’actualitat que afectin a l’església.

Tal com van avançar mitjans com l’ACN, era molt probable, tal com ha succeït, que emetessin un comunicat conjunt a l’acabar la trobada. Així doncs, a la sortida de la reunió, el mossèn Norbert Miracle, vicesecretari de la Conferència Episcopal Tarraconense, ha llegit el comunicat als mitjans de comunicació:

 

Els mossens, doncs, han condemnat els fets, demanat perdó a les víctimes i s’han compromès a fer tot el possible per prevenir que es produeixin més casos com aquests, a més a més d’eliminar tot tipus de tolerància o encobriment.