Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’historiador Xavier Pérez presenta el llibre “Notes històriques de la cartoixa de Montalegre”

Aquest dijous 14 de febrer, a les set de la tarda, l’historiador Xavier Pérez vindrà a Can Baratau per presentar el seu llibre “Notes històriques de la cartoixa de Montalegre”. Pérez és membre de l’associació d’Amics de la cartoixa de Montalegre des de la seva fundació, l’any 2001, i aquest monestir ubicat a Tiana ha sigut el tema central de les seves investigacions des de fa anys. El primer llibre que va escriure sobre la cartoixa va ser el 1998:

 

La seva fascinació pel monestir tianenc ha estat sempre present a la seva vida. Xavier Pérez és de Sant Fost de Campsentelles i ha crescut amb la cartoixa de Montalegre com a teló de fons:

 

“Notes històriques de la cartoixa de Montalegre” és fruit de més de deu anys de recerca documental i entrevistes a monjos del monestir:

 

El llibre recull des d’episodis històrics del cenobi de Tiana fins a les notícies més antigues i anecdòtiques sobre el monestir cartoixà, passant per l’anàlisi de les llegendes i tradicions sobre la seva fundació:

 

Pérez troba difícil destacar només una d’aquestes històries i llegendes:

 

La producció sobre aquesta temàtica, però, no acaba aquí. Actualment té entre mans un projecte bibliogràfic on està recollint tots els documents que parlen sobre la cartoixa de Montalegre:

 

La presentació de “Notes històriques de la cartoixa de Montalegre” es farà a la Sala d’Actes de Can Baratau i la presentarà, juntament amb l’autor, el secretari dels Amics de la Cartoixa de Montalegre, Enric Ricart.

https://twitter.com/PagesEditors/status/1095601015359967232