Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Òmnium i ANC preparen accions reivindicatives de cara al judici del procés

Aquest dimarts 12 de febrer ha començat a la sala de plens del Tribunal Suprem el judici als 12 líders polítics i socials imputats per la causa del procés independentista. D’aquests 12, 9 han estat més d’un any a la presó.

Davant l’inici d’aquesta causa judicial, entitats com Òmnium i ANC estan preparant diverses accions reivindicatives. Pel que fa a Tiana, aquest matí Òmnium ja ha fet la primera acció.

En Lluís Neira explica que de set a vuit del matí han repartit a l’estació de tren de Montgat diaris que informaven sobre el que han anomenat “judici a la democràcia”. Un judici que ha començat aquest dimarts passades les deu del matí i que es preveu que duri, com a mínim, un parell de mesos.

Precisament perquè avui ha sigut el tret de sortida a aquesta causa judicial serà el dia on es concentraran més accions. A més a més de l’acció d’Òmnium Tiana, a les 12 del migdia ha tingut lloc una aturada davant dels llocs de feina. La Cel·la Fort, de l’ANC Tiana, ho explica:

 

El dia acabarà amb una manifestació a les capitals de comarca. Òmnium i ANC Tiana, tot i formar part del Maresme, es sumaran a la de Barcelona, que tindrà lloc a Plaça de Catalunya a les set de la tarda:

 

Pel dissabte 16 de febrer hi ha convocada una altra manifestació, que s’espera que sigui més multitudinària. La idea és que s’ompli la Gran Via, des de la Plaça Espanya fins a la Plaça Universitat.

Un mes més tard, el 16 de març, aquesta manifestació multitudinària es traslladarà a Madrid. Des d’ambdues entitats ja estan treballant per aconseguir autocars per anar fins a la capital espanyola:

 

Entremig, el 21 de febrer, hi ha convocada una vaga general a la que es sumaran tant Òmnium com ANC. La Cel·la Fort demana que, en totes aquestes concentracions, hi hagi participació:

 

Tal com fan des de fa més d’un any, continuaran les concentracions de cada dilluns a la plaça de la Vila:

 

Més d’un any on, com diu la Cel·la, hi ha hagut diverses opinions respecte a com es desenvoluparien els esdeveniments:

 

Tant en Lluís com la Cel·la no s’imaginaven, a l’inici del procés, que els líders de les seves entitats acabarien a la presó:

 

Neira diu que no espera gaire del judici. Creu que la sentència està pràcticament escrita:

 

Oriol Junqueras, Jordi Turull, Joaquim Forn, Raül Romeva, Dolors Bassa, Josep Rull, Meritxell Borràs, Carles Mundó, Santi Vila, Jordi Sánchez, Jordi Cuixart i Carme Forcadell estan acusats de delictes de rebel·lió, sedició, malversació, desobediència i organització criminal.