Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els comerciants demanen al proper govern potenciar el comerç i més aparcament

Nou botigues han abaixat la persiana els darrers mesos. La preocupació entre els comerciants és una evidència. Molts creuen que amb l’entrada del nou govern municipal s’haurien d’aplicar mesures per tal de minimitzar riscos, així com potenciar que la gent compri al poble i no marxi a les grans superfícies.

Alguns comerciants creuen que, sobretot, cal potenciar i promocionar el comerç a Tiana perquè no es converteixi en un poble dormitori.

 

El projecte de pacificació també és un tema que consideren que els podria afectar negativament. Alguns consideren que hi ha un problema d’aparcament i en algun cas dificultats per accedir a la botiga.

 

“Can Frasquito” és l’últim comerç que acaba d’abaixar la persiana. Fa un mes i mig que la propietària de la botiga, Anna Maria Fernández, va anunciar el seu tancament. Ara que ha venut totes les existències, abans del que es pensava, ha decidit tancar. Casa Eulàlia plega després de 71 anys en funcionament.

 

La crisi del comerç local un dels punts centrals del debat electoral

La crisi del comerç local va ser un dels punts centrals del debat electoral del passat 16 de maig. Tots els partits polítics van coincidir que calia posar-hi interès especial en el proper mandat. Un dels partits que ha estat el govern actual, el PSC, proposa distingir quines són les causes per les quals tanquen els comerços per analitzar la situació i solucionar-la. Pel que fa CiU, fins ara a l’oposició, proposa estimular i promocionar el comerç per tal que fer vida al poble sigui més còmode. Junts per Tiana, la nova agrupació d’electors al poble, proposa la creació d’una moneda local però prèviament havent parlat amb els comerços. Pel que fa ERC consideren que primer cal escoltar els suggeriments dels diferents comerços del poble. La CUP, que entra per primera vegada al consistori, opta per fomentar mesures com el cooperativisme entre els negocis. I finalment, el PP creu que s’ha d’obrir una via de comunicació entre els partits i els comerços, sempre que aquests hi posin de la seva part.