Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els actuals contenidors d’emergència començaran a dir adéu després de Setmana Santa

Ja ho van anunciar l’any passat i, a partir del 9 d’abril, l’Ajuntament posa fil a l’agulla: les àrees de contenidors d’emergència desapareixen de Tiana. Durant un mes conviuran el vell amb el nou sistema i, a partir del maig, desapareixeran tots els contenidors d’emergència del poble.

Només hi haurà un punt a Tiana amb contenidors que no requereixin separació de deixalles: serà al Camí Dalt d’Alella tocant al mur del Casino. Aquests contenidors nous només es podran obrir passant-hi una targeta personalitzada. Ho explica Xavier Doñate, regidor de Medi Ambient:

 

Des del 9 d’abril, l’Ajuntament començarà una campanya informativa per tot Tiana. Casa per casa, tècnics de Medi Ambient explicaran el nou sistema d’àrees d’emergència i repartirà, a cada llar, les targetes unipersonals que cal per poder fer-les servir:

 

Xavier Doñate no es cansa de repetir que amb bones pràctiques com aquesta -separar la brossa a cada contenidor i només usar els d’emergència en casos molt puntuals en què no es pot fer separació- repercuteix positivament en tot el poble:

 

Prova de l’exemple que Tiana és capdavantera respecte a la resta de Catalunya en reciclatge és que, aquest divendres, un cop més, representants d’un seguit de municipis han visitat el poble per aprendre com funciona el sistema de recollida de brossa porta porta. Concretament, han vingut tècnics i tècniques dels ajuntaments de Sant Cugat del Vallès, Torrelles de Foix, Caldes de Montbui, Montgat i Sta Eulàlia de Ronçana.