Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els Mossos envien a França 196 mostres d’ADN per identificar a les víctimes de Germanwings

La policia científica dels Mossos d’Esquadra ha fet arribar a les autoritats franceses 196 mostres d’ADN provinents de 96 familiars dels passatgers catalans que van morir a l’accident de Germanwings del passat 24 de març i entre els quals hi havia un tianenc. Un material que, juntament amb 10 objectes personals de tres de les víctimes, es farà servir per identificar els morts a partir de les restes biològiques que es van recollir al lloc de l’accident.

El director dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, ha assegurat que recollir les mostres ha estat una tasca “dolorosa” però “totalment necessària”. A més, Batlle destaca que han tingut molta cura a l’hora d’enviar-les per tal que no es contaminessin ni perdessin la seva validesa.

 

Ara, el procés d’identificació depèn únicament de les autoritats franceses. Tot i així, Batlle afirma que ambdós països seguiran treballant de manera estreta per anar informant a les famílies a mesura que es vagin identificant les víctimes. La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha afirmat que els cossos dels passatgers catalans es podrien repatriar en “un parell, màxim tres setmanes”.