Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els regidors que marxen s’acomiaden del ple

Aquest 10 de juny s’ha celebrat l’últim ple on han estat presents els 13 regidors que han format part del consistori durant els últims quatre anys. Aquesta trobada ha servit perquè aquells que no repeteixen en el següent mandat hagin pogut dirigir unes paraules de comiat al conjunt del poble i a aquells amb qui han compartit la sala de plens des del 2011.

Un total de 8 regidors abandonen el consistori de cara als propers quatre anys. En primer lloc, el portaveu del PSC, Héctor González, i el que fins ara havia estat el regidor d’Hisenda, José Navarro. Els antics cap de llista de CiU, Enric Nolis, i d’ERC, Jordi Gost, també han decidit allunyar-se de la política local. Després de decidir que no es presentaven a les últimes eleccions municipals, els tres regidors de Gent pel Progrés també abandonen el consistori: Joan Pau Hernández, Ferran Pascual i Montserrat Mallol. Finalment, l’únic representant del PP, Manuel Gonzalo, serà substituït en el ple de constitució del 13 de juny pel Diego Parra.

Manuel Gonzalo al ple de comiat.
Manuel Gonzalo al ple de comiat.

El líder del Partit Popular ha afirmat que marxa “amb la satisfacció d’haver pogut treballar pel poble”, igual que quan va fer un petit parèntesi en la seva tasca com a regidor al 2006. Tot així, considera que ha arribat el moment de “cedir el testimoni a qui segur que ho farà igual de bé”. Gonzalo creu que en el seu període a l’Ajuntament ha fet tot el que ha estat possible pel bé dels veïns de Tiana.

 

Jordi Gost al ple de comiat.
Jordi Gost al ple de comiat.

L’antic cap de llista d’ERC, Jordi Gost, també ha assegurat que, malgrat els esforços que els hi ha suposat “estar al costat dels que més ho necessitaven”, el treball que han fet per Tiana ha estat una “experiència vital” molt satisfactòria ja que han pogut mantenir alguns serveis essencials que han estat en risc a altres poblacions.

 

Joan Pau Hernández al ple de comiat.
Joan Pau Hernández al ple de comiat.

Per la seva banda, Joan Pau Hernández, de Gent pel Progrés, s’ha mostrat molt content d’haver participat entre el 2007 i el 2011 en el que ell considera com “un dels millors governs que hi ha hagut en la història del poble”, perquè va ser el reflex de “la creació d’un projecte comú”. Precisament, ha acusat a alguns dels regidors d’aquest últim mandat d’obstaculitzar l’entesa durant els últims quatre anys.

 

Montserrat Mallol al ple de comiat.
Montserrat Mallol al ple de comiat.

Hernández ha volgut recordar que el seu va ser un projecte innovador que va aparèixer al 1999 amb la voluntat de “trencar amb l’status quo” i que no s’esperaven arribar al govern. Un suport ciutadà que la regidora de Gent pel Progrés, Montserrat Mallol, ha volgut agrair.

 

Ferran Pascual al ple de comiat.
Ferran Pascual al ple de comiat.

Ferran Pascual, membre d’aquesta mateixa formació política, ha recordat que ell és crític de mena i que d’una manera o una altra seguirà participant perquè desconfia dels polítics “més professionals”. En aquest sentit ha volgut dedicar-li unes paraules d’ànim al nou consistori per instar-los a què s’obrin a la participació dels veïns del poble.

 

Enric Nolis al ple de comiat.
Enric Nolis al ple de comiat.

L’ex-portaveu de Convergència i Unió, Enric Nolis, ha volgut demanar als tianencs que, més enllà d’aquestes municipals, participin en la resta de processos electorals que esperen aquest any. I, en base als seus 12 anys d’experiència al consistori, ha suggerit als nous regidors que abandonin la crispació i donin pas al diàleg per una Tiana millor.

 

Héctor González al ple de comiat.
Héctor González al ple de comiat.

En aquesta línia també ha parlat Héctor González, fins ara portaveu del PSC, que ha assegurat que és necessari comptar amb la “col·laboració de tots els individus” sense caure en un enfrontament entre aquells que, precisament, volen el millor pel poble. Aquells que, segons ell, són “els més tianencs”.

 

José Navarro al ple de comiat.
José Navarro al ple de comiat.

Tots els regidors han recordat la important tasca que compleixen els treballadors de l’Ajuntament i han volgut agrair la seva feina. En aquest sentit, José Navarro, que dirigia la regidoria d’Hisenda, ha assegurat que ni les retallades s’han traduït en una baixada del ritme.

 

Els representants del consistori abandonen així el ple de manera definitiva. Tot i així, s’han mostrat més que satisfets d’haver tingut l’oportunitat de formar part de la història política de Tiana.