Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els socialistes afirmen donar suport a Pujol

Els socialistes del poble donen suport a la seva primera secretària i alcaldessa de Tiana, Esther Pujol. Després de trobar-se en una assemblea, han pogut escoltar les explicacions sobre la seva aparició en la llista del 44 càrrecs que haurien rebut presumptes sous irregulars o sobresous per part de la Federació de Municipis de Catalunya. Segons els membres del PSC, és la pròpia Federació qui ha d’explicar si ha justificat aquests pagaments en concepte de dietes o desplaçaments. Ho ha dit el secretari de comunicació i adjunt a la primera secretaria del PSC de Tiana, Albert Sales.

 

A més, insisteixen que el cas de Pujol és singular pel fet que no té salari de l’Ajuntament. L’alcaldessa cobra per assistència als plens, a les juntes de govern i a les comissions informatives. Així doncs, destaquen que “no es pot parlar de sobresou”.

 

L’actual situació del PSC a Tiana

La seu dels socialistes a Tiana
La seu dels socialistes a Tiana

Segons Sales, era necessari incloure aquest tema en la trobada de l’Agrupació, ja que també s’havien donat explicacions als diferents portaveus municipals. Tot i això, assegura que, després d’haver-se reunit, la situació al PSC és de “tranquil·litat”.

 

Fins i tot, l’adjunt a la primera secretaria ha avançat que tornarien a confiar amb Esther Pujol per encapçalar la llista socialista de les eleccions municipals. De moment, esperen que “s’aclareixi tot aviat”.

Una quinzena de membres de l’Agrupació Local va assistir a l’assemblea. Aquesta també ha servit per escollir els representants tianencs als propers congressos socialistes. Els dies 19 i 20 de juliol hi haurà dos delegats del poble al Congrés del PSC i els dies 26 i 27 n’hi haurà un al del PSOE.

 

El comunicat dels socialistes en suport a Pujol

Després d’aquesta trobada els socialistes han enviat a Ràdio Tiana un comunicat, donant suport a Esther Pujol.

El text del comunicat: Comunicat PSC Tiana

 

La investigació

Dijous passat es va conèixer aquesta notícia. Tot va arribar de la mà d’un informe dels Mossos d’Esquadra. Una peça del “Cas Mercuri” investiga si 44 càrrecs de la Federació de Municipis de Catalunya haurien cobrat sobresous sota la premissa que rebien diners per dietes i desplaçaments. L’alcaldessa de Tiana, doncs, apareixia dins la llista, per haver cobrat 3.333 euros entre l’octubre del 2011 i l’octubre del 2012, com a responsable de la Comissió d’Esports de la FMC. Tot i que en el cas de Tiana l’alcaldessa i els regidors no tenen salaris, la jutgessa investiga si es tracta de cobraments irregulars o mal justificats. A més, segons l’informe dels Mossos, les quantitats es rebien segons la jerarquia dins la federació.

Entre els càrrecs, hi hauria implicats de tots els colors polítics. Entre ells, l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, o polítics del Maresme com l’alcalde de Mataró, Joan Mora.

 

Consulta totes les notícies sobre el cas de la FMC: clica aquí