Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els veïns estan preocupats pels aparcaments i la limitació dels 10km/h

Uns 120 tianencs han assistit a la reunió informativa sobre la pacificació del centre del poble, el projecte Retrobem-nos. La sala d’exposicions del Casal era plena de gom a gom i ha quedat petita, unes 40 persones han hagut de quedar-se de peu durant tota la sessió.

El públic ha estat força actiu. Hi ha hagut diverses preguntes i comentaris per part seva. Els temes més conflictius han estat la limitació dels 10km/h i la prohibició d’aparcar al centre del poble durant la nit. Al centre de Tiana s’hauria de circular a aquesta velocitat i es trigaria aproximadament dos minuts i mig des de la plaça de la vila fins a la plaça de l’església. Aquest fet es faria per fer més equivalent el pas de vianants i vehicles. Segons Marçal Tarragó, expert en urbanisme comercial, els vianants van a 4km/h, fins i tot menys si és pujada, per tant argumenta que no es pot posar la limitació a 30km/h, ja que es superaria en més de 6 vegades la seva velocitat.

Els aparcaments també han generat força tema de debat entre el públic. Durant la nit els veïns no podran aparcar als carrers del centre de la vila. El motiu pel qual es decidirà aquesta prohibició és evitar que hi hagi algun veí que no tregui el cotxe a temps, abans de les 8 del matí, i que per tant dificulti la carrega i descarrega dels començos. Un dels assistents a la reunió ha manifestat aquest preocupació.

 

Però també hi ha hagut intervencions a favor del projecte que han acabat amb aplaudiments per part del públic.