Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

En marxa el judici pel taxista apunyalat a la Conreria el 2011

Avui ha començat el judici del Mosso d’Esquadra acusat d’apunyalar un taxista a la Conreria, a la urbanització entre Sant Fost i Tiana que hi ha just al bosc de darrera del Restaurant el Cau. Li va clavar 13 ganivetades i el va amenaçar amb la pistola, però no el va matar. Els fets van passar el 22 de setembre del 2011. El mosso que havia anat a un  prostíbul de Barcelona va fer pujar el taxi fins la Conreria, on tenia una casa de la família. Alhora de pagar va agafar per sorpresa el taxista pel coll i li va clavar la navalla diverses vegades. Un cop fora del cotxe, un veí va colpejar amb una barra de ferro el mosso fent una ferida profunda la cap. L’agressor es va amagar bosc endins malferit i va amagar la pistola a la finca familiar. Després va baixar fins a casa seva, a Montgat, a peu. No el va veure ningú.

 

La declaració de l’acusat

Durant el judici ha declarat que va ser el taxista qui va treure la navalla i que ell només es va intentar defensar. Admet que venia d’un prostíbul, però que no hi va arribar a entrar perquè es va penedir i que com que no portava diners a sobre va fer anar el taxi cap a la conreria on hi ha una casa familiar pensant que els seus oncles podrien pagar el trajecte que pujava 25€.

Assegura que el taxista li va treure una navalla i que ell només es va voler defensar: “Intentava recuperar el control” ha dit a la jutgessa. S’ha contradit amb la seva declaració a la policia dies després dels fets i ho ha justificat dient: “No em reconeixia en la primera declaració a la policia”.

I ha acabat la seva declaració “em sentia culpable, fet una merda, acabava de perdre-ho tot”, però no ha concretat el què.

 

La declaració dels testimonis

El taxista insisteix que el mosso el va apunyalar sense cap motiu aparent. Ha descrit com el va agafar pel coll i com es va desfer d’ell i va sortir del taxi malferit. Ha explicat que va veure com queia una barra de ferro i que la va agafar i va intentar colpejar l’agressor que va marxar amb el taxi cap un camí sense sortida. El taxista ha dit que es veia mort i que quan ja pensava que tot s’havia acabat, el mosso va tornar, el va encanonar amb la pistola i va disparar. Però l’arma estava descarregada.

 

El testimoni de la mare del mosso ha estat clau per saber què va passar abans que el mosso sortís de casa i si tenia problemes d’algun tipus. Ha explicat que aquell vespre havien discutit per telèfon per un tema de diners.

També ha declarat el veí que va colpejar amb una barra de ferro el mosso. Ha explicat que els va veure dins el taxi forcejant. Després fora perseguint-se i  que va anar a buscar una barra de ferro amb la que va colpejar l’agressor des de dins el jardí. Al fer força va caure enrere i va perdrel’escena de vista.  Al tornar a recuperar posicions, va veure com el mosso apuntava el cap del taxista. Va ser ell qui va trucar la policia i l’ambulancia que van trigar 45 minuts a arribar.

El mòbil

El judici deixa encara molts interrogants oberts. Com el mòbil  de l’agressió. Les declaracions deixen entreveure que víctima i agressor es van discutir pel preu del trajecte, però el mosso continua tenint els fets molt confusos. Assegura que es intentar defensar de l’atac del taxista. I el taxista diu, que quan li va dir el preu del trajecte al passatger li va respondre amb un “ara et pago” i després va començar a clavar-li la navalla.

L’arma

La pistola la van trobar dies després dels fets al a finca familiar de la conreria. Però la navalla encara no ha aparegut. Ni tant sols queda clar si era del mosso o del taxista. A l’armer de casa el mosso, quan hi va anar la policia, dies després, si que hi havia una navalla, però no queda clar que sigui aquesta l’arma de l’agressió.

 

Més de 14 anys de presó

El mosso està apartat del cos de la policia catalana i va estar un temps en presó preventiva després de confessar els fets. El fiscal demana pel mosso d’esquadra 14 anys i mig de presó per un intent d’assassinat amb traïdoria. La defensa intenta rebaixar la pena al·legant que va confessar els fets dies després a la comissaria dels Mossos de Premià de Mar i dient que va actuar en defensa pròpia. El judici quedarà aquest dijous vist per sentència.