Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Queda’t: Les dones, l’art, la natura i el bon menjar de Tiana

1-filled-xl

Celebrant el dia internacional de la dona treballadora

Tiana és un poble que manté vius molts dels valors més tradicionals però que, alhora, lluita per aquells que històricament han estat més barallats, més difícils d’aconseguir.És el cas dels drets de les dones i de la igualtat davant dels homes. És per això que el poble us convida a unir-vos als actes que se celebraran el dissabte. Tots ells, lloaran el que dones com Olympe de Gouges, feminista del segle XVIII, van fer perquè les dones tinguin ales i, sobretot, perquè ningú les hi talli.

 

llaç lila

 

Lectura del Manifest del Dia de les Dones

La Lectura del Manifest és un acte que reivindica el paper de la dona a la societat actual i que exposa els motius pels quals és fonamental gaudir d’igualtat de gèneres. En motiu de la celebració, l’esdeveniment comptarà amb actuacions musicals. D’una banda, Lluna Aragón, al violí, Dolores Nycz, a la viola, oferiran un duet en honor a les dones. D’altra banda, el Combo de Percussió de l’Escola de Música, també es farà partícep del moment musical del matí.

Lloc: Plaça de la Vila

Dia: dissabte

Hora: 12h

 

Feminisme al Casal d’Avis

L’auge del feminisme es remunta anys enrere. Tan és així, que les àvies i els avis del Casal són els tianencs que més ens poden ensenyar si parlem de la història feminista i de la lluita per ser iguals. Sota el lema “Dones en marxa!”, les més grans del poble defensaran els drets que en el seu moment se’ls van denegar i faran sentir la seva veu pel progrés. Celebraran a la seva manera el triomf d’un moviment que va ser transcendent durant la seva joventut.

Lloc: Casal d’Avis de Tiana, c/Anselm Clavé, 20

Dia: dissabte

Hora: 17h

 

L’hora del conte feminista

“Sóc una nena” és el conte protagonista d’una setmana dedicada a la dona. Les entitats culturals del poble i, com no, la Biblioteca Can Baratau s’han volcat per demostrar que Tiana és un poble amb valors. Aquesta setmana, Can Baratau aprofita l’Hora del Conte de cada dijous per apropar als nens la realitat de la desigualtat de sexes. Marta Catalán us hi espera per aprendre escoltant una història que, de ben segur, us farà aprendre i reflexionar a tots; tant als petits com als grans.

hora del conte

Lloc: Biblioteca Can Baratau, c/ Lola Anglada, 10 

Dia: dijous

Hora: 17.30h

 

Aquí podeu trobar l’agenda completa dels actes del Dia de la Dona.

 

2-filled-xl

Viu l’art tianenc 

Segueix els artistes de Tiana també fora del poble. La Local et recomana dues exposicions que, si bé no són dins de Tiana, t’hi faran sentir ben a prop.

Àlvar Suñol, un dels agitadors de la cultura tianenca dels anys 90, pare de la filosifia “Tiana, Vila d’art i cultura” i ara conegut com el ‘pintor de Hollywood’, exposa algunes de les seves principals obres a la Casa de Cultura de Girona. El pintor, nascut a Montgat i veí de Tiana durant molts anys, va vendre quasi totes les seves obres als Estats Units, i ara mostra a Girona els quadres pintats entre 1954 i fins el 2014, que li han donat el sobrenom amb el què és popularment conegut.

 

El pintor Àlvar Suñol

 

 

Exposició Àlvar Suñol

Lloc: Casa de Cultura de Girona

Dia: fins el 15 de març

Hora: de dimarts a dissabte de 13h a 21h

El fotògraf Oriol Casanovas, ens convida a visitar la seva exposició titulada “Lao Quiang ‘La ‘tele’ de fa molts anys'”. El recull de fotografies que enguany presenta Casanovas, forma part de la programació oficial del Festival Fotogràfic FineArt d’Igualada 2014. Si aquest cap de setmana no hi sou a temps, la podreu visitar fins el 16 de març.

 

exhibition_fineart2014

 

Exposició Oriol Casanovas

Lloc: Museu de la Pell d’Igualada, c/ Doctor Joan Mercader (Barri del Rec) 

Dia: fins el 16 de març

Hora: diferents horaris

 

3-filled-xl
Menjar i beure

Tiana és terra de vins, de bon beure i bon menjar. Diversos restaurants de la comarca participen a les Jornades Gastronòmiques del Vi DO Alella del 2014. Si voleu tastar coses noves, podeu apropar-vos-hi. Si, pel contrari, us voleu quedar a prop de casa, a l’Avi Mingo i a Can Roca es faran menús especials en motiu de les Jornades. Tots ells, regats amb vi i cava del poble: Parxet i Alta Alella. Si sou fanàtics de la gastronomia i dels nous sabors, no us en podeu estar. Teniu temps fins el 31 de març.

 

vins alella

 

 

4-filled-xl

Plantada popular

La dita diu que una de les coses que s’ha de fer abans de morir és plantar un arbre. Aquest diumenge podeu fer realitat el que pregona el refrany formant part de la plantada popular que organitza el departament de Medi Ambient. Aprofiteu el dia més festiu de la setmana per passar-lo en família enmig de la natura. Un acte ecològic, sa i divertit per a totes les edats.

Us proposem anar-hi a peu i descobrir i saber més de tres raconets de Tiana. Una ruta fàcil pel barri antic de Sant Bru.

 

 

 

Lloc: Pins de Can Puigcarbó

Dia: diumenge

Hora: 10.30h