Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Gent creu que les obres per eliminar el doble revolt haurien pogut començar el 2011

El govern i l’oposició de Tiana tornen a debatre sobre l’obertura del Passeig de la Vilesa. Una actuació que hauria de servir per eliminar el doble revolt que hi ha entre aquest passeig i l’Avinguda Isaac Albéniz. Gent Pel Progrés de Tiana critica un retard de 3 anys en aquestes obres. Segons l’exregidor d’urbanisme de Tiana i actual portaveu d’aquest grup de l’oposició, Joan Pau Hernández, aquestes haurien pogut començar l’any 2011. El govern, però, contesta en la seva línia habitual i explica que primer han volgut prioritzar el pagament de la indemnització, derivada de l’adquisicó dels terrenys sobre els quals ha de passar la nova carretera, i que ara que ja està fet estarien treballant per buscar el finançament per aquest projecte.

El carrer de la Pau, on hi ha situats els altres terrenys que s'han adquirit

El carrer de la Pau, on hi ha situats els altres terrenys que s’han adquirit

 

El debat del Passeig de la Vilesa al ple municipal

Al final del ple d’aquest dimarts, el grup de Gent ha afirmat que els terrenys necessaris per fer l’obertura del Passeig de la Vilesa serien propietat municipal des del 2011. Al mes de març s’hauria inscrit al Registre de la Propietat la finca de Can Guardiola i al mes de maig la part dels jardins dels números 6 i 8 del carrer de la Pau. Hernández confirma, però, que l’Ajuntament els hauria adquirit al desembre del 2010 i al febrer del 2011. L’adquisició de Can Guardiola s’hauria aconseguint pactant una indemnització i els altres dos terrenys compensant futurs drets de construcció, sense costos addicionals. En aquesta data governava l’alcalde de Gent, Emili Muñoz, al costat de Convergència i Unió. Just després de l’última inscripció al Registre, però, es van celebrar les eleccions municipals que, a Tiana, van comportar un canvi de govern. Des de Gent consideren que l’actual govern podria haver preparat el projecte, per eliminar el doble revolt, des de principis del seu mandat.

El ple municipal de març
El ple municipal de març

L’alcaldessa de Tiana, en declaracions a Ràdio Tiana, va confirmar que l’alcalde anterior, de Gent, al novembre del 2010, és a dir, abans de la data que comenta Hernández, adjudicava les obres al Passeig de la Vilesa sense haver-ne fet l’ “expropiació”. Afirmava, també, que el moment adequat per intervenir a la zona seria l’actual, un cop finalitzat el pagament. Esther Pujol ha explicat que el govern ha estat 3 anys pagant la indemnització corresponent.

 

Aquesta és la intervenció de Joan Pau Hernández al ple municipal:

 

Gent Pel Progrés de Tiana
Gent Pel Progrés de Tiana

 

Segons Esther Pujol, l’Ajuntament està treballant per buscar el finançament per eliminar el revolt i convertir-lo en una carretera. Aquesta és la resposta de l’alcaldessa al grup de l’oposició.

 

L'alcaldessa de Tiana, Esther Pujol
L’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol

 

El Retrobem-nos, també a debat

Gent Pel Progrés de Tiana ha dit al govern que el projecte del centre, el Retrobem-nos, s’hauria de presentar de forma completa. El considera un pla segmentat i poc madurat. Després de la sessió pública que es va celebrar, fa dues setmanes, per explicar el projecte a la ciutadania, l’Ajuntament estudia fer alguns canvis sobre la idea original. Segons l’alcaldessa de Tiana, el seu és un govern que corregeix davant les preocupacions dels afectats i que aquesta és la virtut de fer sessions públiques.