Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Enric Nolis: “Aquest govern en minoria no ens ha escoltat”

El primer grup de l’oposició de l’Ajuntament de Tiana, Convergència i Unió, acaba el 2013 amb la sensació d’haver estat exclòs de les decisions del consistori. Segons el seu portaveu, Enric Nolis, l’actual equip de govern ha treballat sense comptar amb la participació del grup i amb el suport, només, del Partit Popular. “Aquest govern en minoria no ens ha escoltat i això és un greuge que els hi posem sobre la taula”, ha assegurat el convergent.

 

Enric Nolis en una intervenció al Ple de Tiana - desembre 2013
Enric Nolis en una intervenció al Ple de Tiana – desembre 2013

Aquesta és una opinió que comparteixen des de Gent Pel Progrés de Tiana. “Això ha comportat que s’hagin adoptat decisions precipitades i que, fins i tot, ara se’ns digui que es vol rectificar”, ha explicat el portaveu del grup, Joan Pau Hernández. El de GENT es refereix, en part, al projecte d’obrir el Passeig de la Vilesa i eliminar el doble revolt, un pla que també havia preparat l’anterior govern (GENT i CiU).

 

Gent Pel Progés de Tiana al Ple municipal - desembre 2013
Gent Pel Progés de Tiana al Ple municipal – desembre 2013

CiU i GENT demanen un govern amb objectius clars i el PP defensa que no és moment de grans inversions

El número 1 de CiU ha canviat la tònica d’anteriors valoracions cap a l’equip de govern i ho ha fet afirmant que, aquest 2013, s’han pres decisions importants però per circumstàncies contractuals i d’agenda. Aquestes serien la renovació dels contractes de l’enllumenat i la neteja dels carrers. Dos decisions que, segons Nolis, serien “millorables”, referint-se al cost econòmic que comporten per als ciutadans: “Estarem sotmesos a unes condicions durant 10 o 12 anys que penalitzaran els tianencs”.

“No sabem quin és l’objectiu d’aquest govern”, ha volgut afegir el portaveu de GENT. Segons Hernández, no existeix un acord de govern explícit i l’oposició no coneix ni el motiu ni el propòsit pel qual PSC i ERC treballen de forma conjunta.

 

Ple municipal de Tiana, desembre de 2013
Ple municipal de Tiana, desembre de 2013

Mentre que el representant de CiU continua reclamant inversions de més importància, com l’obertura del Passeig de la Vilesa, el PP defensa que el moment per fer-ho serà d’aquí dos anys. “Ha estat un any no tan dolent com pensàvem, hem de continuar treballant per alliberar el poble d’aquest deute que té”, ha afegit Manuel Gonzalo. Segons el popular, amb les retallades als ajuntaments no es pot treballar amb grans actuacions.

El PP destaca les millores econòmiques però GENT creu que s’han aconseguit pujant la pressió fiscal

En referència les declaracions de l’equip de govern, quan qualifiquen el 2013 com l’any on l’Ajuntament s’ha consolidat en una situació econòmica positiva, des de GENT hi estan d’acord però creuen que s’ha pogut fer a canvi d’una pujada d’impostos i de retallades en matèria de medi ambient i cultura. Joan Pau Hernández està convençut que la discussió econòmica hauria d’incloure el tipus de mesures adoptades.

El Partit Popular de Tiana, en canvi, afirma que el govern ha treballat de forma “bastant acceptable”. Manuel Gonzalo ha volgut destacar la millora que l’Ajuntament ha fet en referència el pagament dels seus proveïdors, que en aquest moment es fa amb una mitjana de 32 dies.