Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Creu Roja rep menys joguines per més nens

Tot i l’èxit que sempre ha tingut la campanya de Reis de la Creu Roja, la crisi afecta a tots nivells i de la mateixa manera. És per això que, segons fonts d’aquesta Assemblea a Montgat i Tiana, aquest any hi ha hagut menys donacions respecte les de l’anterior. L’entitat pretenia, en el moment del llançament de la campanya, recollir unes 60.000 joguines arreu de Catalunya i Espanya i no ha estat possible. Una de les causes ha estat l’augment de famílies necessitades davant de la disminució de donants de joguines. En el cas de Montgat i Tiana es creu que, en part, és degut a la nova localització de l’assemblea, que es va instal·lar en un lloc nou a principis d’estiu. És possible que moltes persones encara no sàpiguen ben bé on anar a deixar les joguines. Tot i això, però, la Fabiana comenta que els sorprèn positivament la gran varietat de famílies de diferents classes socials que s’acosten a l’assemblea de Tiana i Montgat a deixar ni que sigui un detall per aquells que ho passen més malament. Des de famílies amb sous importants fins a aquelles més humils han passat per l’assemblea a posar el seu granet de sorra.

 

Però, ¿com fer-ho arribar a la gent? La campanya d’enguany “Cap infant fora de joc. Ara jugues tu!” s’ha popularitzat a través dels mitjans de comunicació. Tant per la televisió, com per la ràdio i els diaris, tianencs i montgatins s’han pogut conscienciar del punt en el qual es troben moltes de les famílies amb les qui convivim. Tot i l’efecte positiu dels mitjans de comunicació, Fabiana de Tullo explica que els clàssics cartells propagandístics penjats per les parets dels pobles segueixen sent una gran ajuda per fer arribar el missatge que es pretén transmetre d’una manera clara i directa. Tampoc podia faltar en un poble com Déu mana l’ús del “boca a boca” per fer arribar a tothom l’objectiu de la campanya. Gràcies a aquesta feina, “Cap infant fora de joc. Ara jugues tu!” podrà arrencar el somriure d’uns 25.000 petits arreu de Catalunya.

 

Un any més, Creu Roja ha fet una bona feina amb la seva coneguda campanya “Cap infant fora de joc. Ara jugues tu!”. Tal i com explica Fabiana de Tullo, una de les tècniques de l’assemblea de Creu Roja de Tiana i Montgat, l’objectiu de la recollida de joguines és “ajudar als pares que pateixen la crisi econòmica a cobrir les joguines de Reis dels seus nens”. Des de Creu Roja es creu que el joc en els infants és una necessitat bàsica i, encara més, en aquests moments. Així mateix, asseguren que la idea principal de la campanya és mantenir la dignitat de les famílies que es troben en situacions complicades econòmicament.