Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Esther Pujol: “L’Ajuntament s’ha consolidat en una situació econòmica positiva”

Aquest 2013 ha estat, segons l’alcaldessa de Tiana, el punt d’inflexió que ha portat la situació econòmica més positiva dels darrers anys a l’Ajuntament. “Estem contents perquè en aquests dos anys hem passat d’una situació de suspensió de pagaments a una d’estabilitat pressupostària”, ha explicat Esther Pujol. L’alcaldessa creu que invertir aquesta situació era clau per tirar endavant projectes socials, educatius i culturals, entre d’altres. El pagament als proveïdors de l’Ajuntament a 32 dies és un dels indicadors que, segons afirma, demostren la “bona salut” de les finances municipals.

 

Esther Pujol, ple municipal de Tiana desembre 2013
Esther Pujol, ple municipal de Tiana desembre 2013

“No hem pres mai cap mesura imprudent ni d’incrementar l’endeutament”, ha explicat l’alcaldessa referint-se a la congelació d’inversions que ha fet el seu equip de govern davant la situació econòmica del moment.

El primer tinent d’alcalde, el republicà Jordi Gost, també defensa la gestió econòmica municipal. Davant les crítiques que arriben des de grups de l’oposició com CiU i GENT que reclamen al govern més actuacions d’importància,Gost, diu que  les troba “cíniques”. El portaveu d’ERC explica que l’equip de govern ha decidit esperar a rebre subvencions o a tenir una millor situació econòmica, abans de desenvolupar certes accions. I ha afegit: “Aquests que fan la crítica són els que ens van dur a la situació de fallida tècnica de l’Ajuntament”.

Jordi Gost, ple municipal de Tiana - desembre 2013
Jordi Gost, ple municipal de Tiana – desembre 2013

Esther Pujol ha volgut anunciar que, en aquests moments, ja estan arribant algunes ajudes des de la Diputació de Barcelona i des de l’Àrea Metropolitana. No tot són subvencions, però. L’alcaldessa ha afirmat que, per primera vegada des de l’any 2005, l’Ajuntament de Tiana pot finançar inversions per un valor de 90.000 euros amb recursos propis.

El 2013 ha estat un any més transparent, segons Pujol

 L’alcaldessa de Tiana s’ha mostrat convençuda que aquest ha estat un any també de consolidació per un model de govern més proper i més transparent. Pujol assegura que s’ha acabat amb l'”opacitat” i que s’ha treballat per la proximitat amb els ciutadans. Les sessions públiques informatives que s’han fet per explicar alguns projectes de l’Ajuntament avalen, segons Pujol, aquest canvi.

Ple municipal desembre 2013
Ple municipal desembre 2013

Jordi Gost valora la tasca feta des de Serveis Socials

El tinent d’alcalde i també regidor d’Acció Social ha volgut parlar del 2013 com un any de millora del departament de Serveis Socials de Tiana. “En aquests moments l’Ajuntament pot fer front a ajudes i a rebuts de serveis bàsics de les famílies més necessitades”, ha explicat Jordi Gost. El regidor ha afirmat que en aquest poble hi ha moltes famílies que han anat tolerant la crisi però que en aquest moment necessiten el suport de l’Ajuntament: “No tenim la visibilitat d’altres poblacions o barris marginals però cada vegada ens trobem amb més casos”.