Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

ERC es presenta a les municipals amb un equip que “va més enllà de la llista”

“Som un equip”. Així presenta el líder d’ERC, Ricard Fabra, la que serà la seva llista per les eleccions municipals del 24 de maig. Segons el republicà, l’element que els diferencia de les altres llistes és precisament aquest “sentiment de grup”. Fabra assegura que tenen la confiança per parlar-ho tot i que, per sobre de les diferents opinions que puguin tenir, els motiva un objectiu comú: el poble.

Entre les cinc primeres posicions, el líder republicà ha destacat a Maria de Gàdor Ayra, que va ser regidora de cultura i d’ensenyament durant dos mandats i que apareix a la llista com a número tres. Fabra considera que és molt important tenir experiència al consistori perquè “et fa aprendre molt” sobre com funciona un Ajuntament. Assegura que quan entres a dins no t’imagines que realment “sigui com és”. Per això, assegura haver posat també a Marta Guàrdia i Pujades, molt activa a la secció local, com a número dos.

Tot i així, Ricard Fabra assegura que és important que també entrin cares noves que puguin aprendre dels més experimentats. Oriol Sicras, al número quatre, i Miquel Gisbert, al número cinc, podrien ser alguns dels que prenguin el “relleu”.

 

Malgrat tot, el líder republicà ha volgut destacar que no tots els que treballaran amb ells durant el proper mandat són els que surten a la llista, ja que no tothom té la mateixa disponibilitat. En aquest sentit, Fabra assegura que hi ha moltes persones que s’han ofert per “col·laborar amb el que faci falta” sense ser candidats.

 

La llista d’Esquerra Republicana la tanca l’actual tinent d’alcalde, Jordi Gost, al número tretze. Una elecció que Ricard Fabra no creu que sigui simbòlica perquè “és un gran amic seu” i perquè segurament participarà en el seu equip com a “referent” i “demanant-li consell”.

Qui finalment no ha aparegut entre els tretze candidats és qui fou el rival de Fabra a les primàries del passat mes de desembre: Xús Figueres. El líder republicà assegura que des del partit li van demanar que s’hi fiqués però que ell es va negar a formar part. Tot i així, l’alcaldable no ha volgut desvelar el motiu.

 

Ricard Fabra, però, es mostra “molt content” amb la composició final de la llista i espera reunir un equip suficient per “participar i decidir” pel poble.