Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

ERC i PSC presenten dues mocions en relació amb la transparència, l’estabilitat i la bona gestió econòmica

El ple d’aquest dimarts 7 de maig ha comptat amb dues mocions presentades per ERC i PSC en relació amb la transparència, l’estabilitat i la bona gestió econòmica, que no han tirat endavant a causa dels 8 vots en contra del govern. Ambdós partits demanaven que es contingués la despesa i que es tingués cura i prudència amb el romanent una vegada es tanqui la liquidació del pressupost del 2023.

El portaveu d’ERC, Alex Van Boven, va justificar que havia presentat aquesta moció ara perquè no s’estava fent un bon seguiment del pressupost i creia que només estaven guanyant temps “per veure si el romanent del 24 podrà equilibrar el pressupost”. Per la seva banda, el portaveu dels Socialistes de Tiana, Miquel Santiago, va argumentar que no es podia fer normal “una situació anormal” com la de tenir un pressupost en dèficit d’ingressos. “Anem fent despesa i ens falten uns 300.000 euros que no sabem d’on traurem”, va dir.

Santiago també va afegir que la gestió econòmica del govern “no acaba de funcionar”. Un argument similar al del regidor no adscrit, Albert Sales, que va dir que “la gestió econòmica no és un punt fort d’aquest govern”. Sales també va recordar que “la voluntat d’arribar entre tots a equilibrar el pressupost no s’ha complert”.

La portaveu de Junts per Catalunya, Montse Torres, va manifestar la seva desconfiança per les constants modificacions de crèdit que es pujaven al ple, com la que es va incloure en l’ordre del dia d’aquest mes de maig. En aquest cas, la Diputació de Barcelona havia concedit a l’Ajuntament una subvenció de 114.823,54 euros i s’havien fet modificacions de crèdit per destinar aquests diners a les partides de refugis climàtics als parcs infantils, actuacions a la via pública i als equipaments municipals i a l’adquisició de mobiliari.

El portaveu del PP, Diego Parra, va retreure que no haguessin seguit el principi de prudència i va afegir que haurien d’explicar bé com pensen equilibrar el pressupost i on pensen fer els reajustaments. “Si no es poden fer segons quines coses, s’haurà d’esperar i fer pedagogia”, va dir.

Tant la portaveu de Junts per Tiana, Eulàlia Serrat, com l’alcalde, Isaac Salvatierra, van demanar prudència. “Creiem que abans de presentar mocions d’aquesta mena, s’ha d’esperar a tenir fets”, va dir la portaveu en referència a la liquidació del 2023, que encara no es té. Salvatierra va afegir que s’estava “construint un relat sobre una base que no està fonamentada”.