Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Es compleix 1 any del llamp que va caure sobre Ràdio Tiana i l’Ajuntament

Aquest 31 de juliol ha fet 1 any que va caure un llamp sobre l’Ajuntament i la ràdio municipal, que es troben al mateix edifici. Va ser el vespre d’aquell divendres final de setmana, final de mes i, a la vegada, inici de vacances per a molts treballadors de l’Ajuntament i de l’emissora municipal.

El llamp va provocar nombrosos danys als equips de so, telefònics i d’internet de la ràdio, així com a diverses instal.lacions i aparells de l’Ajuntament, on també va causar una fuita d’aigua en un dels despatxos.

Un any després tot ha tornat a la normalitat, malgrat que ho ha fet a poc a poc. D’entre les millores, destaca el parallamps que, des del mes de gener, llueix la teulada del consistori i la ràdio. I és que fa un any l’edifici de l’Ajuntament no disposava de parallamps ja que, per normativa, no és obligatori si n’hi ha -com és el cas- algun a pocs metres. Això va fer que el llamp, que va caure passades les 21h, entrés per l’antena de la ràdio municipal, que és  considerablement alta, i que va fer de parallamps.

Aquella nit, una de les col.laboradores més veteranes de Ràdio Tiana, Carme Cussó, es va assabentar de manera un pèl dramàtica de la caiguda del llamp:

 

La periodista Elisenda Liñán, que viu a Tiana i aleshores també col.laborava amb l’emissora, va ser una de les primeres en arribar a la ràdio després del llamp. Així ho recorda:

 

Una altra de les persones que va arribar pocs minuts després va ser el regidor Ricard Fabra, responsable de l’Àrea de Mitjans de Comunicació. Aquest és el seu record d’aquells primers moments:

 

El llamp va causar un petit incendi a la ràdio municipal però el més greu és que va fer malbé bona part de la xarxa informàtica i telefònica tant de la ràdio com del consistori. Una dotzena d’ordinadors va quedar inservibles força dies i els equips de Ràdio Tiana van trigar mesos en tornar a estar treballant al 100%. Malgrat l’aparatositat dels desperfectes, el web de La Local va seguir publicant informació durant tot el mes l’agost, tal com estava previst:

 

El camí recorregut des d’aleshores ha estat lent i de vegades difícil. Per exemple, l’assegurança encara no ha pagat el total del que li toca abonar a l’Ajuntament després d’aquest accident. Malgrat tot, Ricard Fabra en fa un balanç positiu:

 

Finalment, la ràdio municipal va poder tornar a emetre els primers dies de setembre, tal com la mateixa alcaldessa, Ester Pujol, va assegurar que succeiría. Les emisions es van reprendre, en bona part, tan aviat gràcies a la feina constant de moltes persones, entre les quals va destacar Màrius Caralt, cap de manteniment de l’emissora municipal, a qui La Local-Ràdio Tiana torna a agrair, públicament, la seva dedicació.

Aquest mes d’agost, Ràdio Tiana emetrà música però la informació tornarà cada dia, com sempre, a partir de dilluns 5 de setembre. La Local, a través del web www.lalocal.tianat.cat seguirà informant-los sobre l’actualitat de Tiana també durant el mes d’agost.