Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Especial ’20 anys de l’Incendi del 94′

L’11 d’agost d’aquest 2014 es compleixen 20 anys d’una de les catàstrofes més grans que ha viscut aquest poble: l’incendi de l’any 1994. Per aquest motiu, Ràdio Tiana ha tancat la primera temporada del 2014 amb un programa especial sobre aquesta data.

 

L’incendi, en aquest programa, està explicat a través de la veu d’alguns dels seus testimonis. Podrem escoltar el policia local Manolo Mancebón, que en aquella època treballava a Tiana, L’Àlvar Suñol, l’artista local que va veure com el foc s’apropava a casa seva o alguns dels veïns del barri de Can Gosch, uns vilatans que encara tenen molt present el record d’aquell 11 d’agost.

 

El testimoni des de la Cartoixa

Ràdio Tiana ha tingut accés, a través del portaveu de la Cartoixa de Montalegre, Enric Ricart, a tota la informació sobre tot el que va passar aquell dia al monestir. I és que la mort del cartoixà va ser una de les històries més dramàtiques de l’incendi.

 

La regidoria de Medi Ambient

Per fer aquest programa especial també s’ha comptat amb la col·laboració de la regidoria de medi ambient de l’Ajuntament de Tiana, així com amb les pròpies declaracions del regidor Héctor González.

 

Quan es pot escoltar el programa?

Divendres 25 de juliol ha estat la primera data en la qual s’ha pogut escoltar el programa a través del 107.2 FM. Les repeticions de l’especial són dissabte i diumenge, en el mateix horari de l’informatiu (20h). Aquesta producció es pot recuperar a La Local però també es podrà tornar a escoltar durant el vintè aniversari de l’incendi, el dia 11 d’agost. Al llarg d’aquella setmana, des del dilluns 11 fins diumenge 17, s’emetrà a les 13h i a les 20h.

La realització d’aquest programa especial ha anat a càrrec dels treballadors de l’emissora i ha estat possible gràcies a la col·laboració de la responsable de comunicació de l’Ajuntament, Alícia Aguilera, i de la periodista Berta Martínez.

 

 

Les notícies i reportatges de l’especial ’20 anys de l’Incendi del 94′ en versió digital:

 

1. Una recuperació que tardarà dèquedes

2. L’11 d’agost de 1994, un dia per no oblidar

3. El record de l’incendi del 94: molt present entre els veïns de Can Gosch

4. Enric Ricart: “L’incendi va ser un cop molt dur i va deixar al descobert la Cartoixa de Montalegre”

5. 40 focs més, cap com el del 94

6. Mesos de calor: dispositiu especial d’incendis