Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Esquerra Republicana és el partit més votat a Tiana al Congrés i al Senat

Esquerra Republicana ha guanyat les eleccions Generals a Tiana pel que fa al Congrés de Diputats. Ho ha fet amb un total de 1.172 vots, el que significa un 24,99%. També el candidat més votat a Tiana, Santiago Vidal, pertany a aquest partit.

La presidenta local d’ERC, Maria de Gádor Ayra, valorava molt positivament els resultats d’avui a Tiana:

 

D’aquesta manera, Esquerra augmenta 65 vots, a Tiana, respecte els que va obtenir a les passades Generals, mentre que En Comú Podem n’ha perdut 84 i ha quedat en segon lloc. Així, ECP obté 1.032 vots i un percentatge una mica per sota d’Esquerra: un 22%. Enric López, el seu portaveu a Tiana, creu que, malgrat el descens de vots, és un excle.lent resultat:

 

El tercer partit més votat al poble ha estat Convergència Democràtica, amb 935 vots, i un  19,94%. En perd, doncs, 155 a Tiana respecte a les Generals del 2015. Olga Rué, la seva portaveu, creu que el partit ha pagat el procés de restructuració en què està immers:

 

Aquests tres partits, que encapçalen els resultats a Tiana, sumen en total 3.139 vots: més de dos terços del total dels emesos al poble aquest diumenge.

C’s i PSC baixen, PP augmenta una mica

Ciutadans, que el passat desembre va ser la quarta força més votada al poble, ha passat, en aquests comicis a la cinquena posició mentre que el quart lloc, a Tiana, l’ha ocupat el PP, que ha recuperat 64 vots respecte a les passades Generals. En aquestes eleccions n’ha obtingut 503 i un 10,7% dels vots. El seu portaveu, Diego Parra, valora positivament aquesta lleugera pujada:

 

Ciutadans, per la seva banda, baixa a Tiana 83 vots: en aquestes eleccions n’ha aconseguit  476 i un percentatge del 10,1%. Ha ocupat, com deiem, el cinquè lloc a  Tiana i baixa una mica, doncs. Però el seu portaveu a Montgat i Tiana (on no tenen secció local), Juan Carlos Pablos, veu amb optimisme els resultats obtinguts:

 

Una de les formacions que més avall ha quedat a Tiana ha estat el PSC, que ha quedat sisè. Dels 471 vots i la cinquena posició que va aconseguir el 2015 ha baixat als 429 d’aquest diumenge, és a dir, n’ha obtingut 42 menys. El responsable local de política municipal, Juanjo Berbel, ha admès que no ha estat, tampoc aquest cop, un bon resultat:

 

A Tiana, aquest 26-J, ha votat el 71,66%, és a dir, 6 punts menys que el desembre passat.

ERC també guanya a Tiana al Senat

Els tres candidats més votats pel Senat a Tiana han estat dels partits independentistes. El primer ha estat Santiago Vidal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) amb 1.657 vots. El segon, Miquel Calçada i Olivella de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) amb 1.252 vots. El tercer lloc també ha estat per la candidata d’Esquerra Mireia Ingla i Mas amb 1.232 vots. En quart lloc ha quedat En Comú Podem amb el candidat Oscar Guardingo Martinez amb 893 vots.

Els resultats electorals al Senat no han estat gaire favorables a Tiana per el Partit Socialista de Catalunya (PSC) ni pel Partit Popular (PP), ja que són la novena i la desena opció política al Senat pels tianencs.

Els resultat van amb concordança amb els resultats de les Eleccions al Congrés dels Diputats al poble, ja que el partit més votat ha estat ERC, seguit de En Comú Podem i CDC.

Pel que fa el percentatge de participació ha estat del  68,81%, més baix que el percentatge de participació dels resultats electorals al Congrés que ha estat del 71,66%. Hi ha hagut més paperetes nul·les pel Senat, que hi hagut 75, que pel Congrés que hi hagut 24.

Hi hagut 188 persones que han votat pel Congrés dels Diputats i que en canvi no han emès papereta pel Senat.