Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Ester Pujol considera “lamentable” la imputació a Artur Mas

La recent notícia de la imputació pel 9-N del President de la Generalitat, Artur Mas, ha arribat a l’Ajuntament de Tiana. L’equip de govern municipal s’ha mostrat en contra d’aquesta imputació ja que consideren que representa mirar enrere quan, diuen, s’ha de mirar endavant tenint en compte el moment polític i social que viu Catalunya. Ho ha explicat l’alcaldessa, Esther Pujol:

 

 

D’altra banda, Pujol ha recordat que hi ha una “necessitat de diàleg i d’enteniment per part dels dos màxims representats d’Espanya i Catalunya per tirar endavant un procés sobre la nacionalitat de Catalunya”. L’alcaldessa assegura que, a nivell local, també han patit les negatives del Govern espanyol a l’hora de tirar endavant diferents projectes. Per això, lamenten “el paper que està assumint el Tribunal tenint en compte que la separació de poders ha de ser clau en un Estat democràtic i de dret”.

 

Com es recordarà, dimarts passat el Tribunal Superior de JUstícia de Catalunya va citar com a imputats Artur Mas, la consellera d’Educació, Irene Rigau i l’exvicepresidenta del Govern de la Generalitat, Joana Ortega, en relació a la querella del 9-N.

Aquest mateix dijous, el TSJC ha assegurat que els magistrats han actuat amb “criteris estrictament jurídics” en aquestes imputacions, informa l’ACN. L’alt tribunal aclareix que s’han seguit aquests criteris jurídics “amb independència de les diferents situacions polítiques que puguin anar succeint-se”. Així ho ha manifestat el TSJC després que s’hagi atribuït al govern espanyol la decisió d’imputar Mas, Rigau i Ortega i de citar-los a declarar aquest mateix mes.