Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Ester Pujol defensa l’aprovació d’un pressupost “prudent”

El Ple Municipal de Tiana ha aprovat de manera inicial el Pressupost del 2014. La proposta ha comptat amb els vots favorables del PSC, ERC i PP; l’abstenció de CiU i el vot en contra de Gent.

L’alcaldessa de Tiana, Ester Pujol, ha defensat el Pressupost de 2014 com un “punt d’inflexió positiu” i considera que predeterminarà el mandat de manera positiva. En aquest sentit, ha recordat que l’any que ve es podran fer inversions amb recursos propis; una situació que no es produïa des del 2005. Malgrat definir-lo com a “prudent”, l’alcaldessa considera que el pressupost està ajustat a la realitat i marca una línia continuista amb una xifra “humil però bona” com és l’expansió d’un 2,15%.

Ester Pujol s’ha mostrat agraïda als equips tècnics de l’Ajuntament per haver-se apretat el cinturó i haver entès la negativa a moltes iniciatives proposades. Sobre les perspectives de futur, Pujol ha explicat que “cal treballar millor” sabent que el topall pressupostari s’ha assolit després de dos anys de mandat. En aquest sentit, ha apostat per la recerca d’esponsoritzacions o tirar endavant propostes público-privades.

[destacat_dreta]l’alcaldessa considera que el pressupost està ajustat a la realitat i marca una línia continuista amb una xifra “humil però bona” com és l’expansió d’un 2,15%.[/destacat_dreta]

Pel que fa les acusacions de CiU i Gent referents a la manca d’informació rebuda sobre el Pressupost 2014, Pujol ha assegurat que s’han complert els terminis legals i tots els grups de l’oposició han estat al corrent de l’evolució de les comptes municipals. En aquest sentit, li ha resultat “curiosa” la interpretació de les xifres d’Enric Nolis i ha assegurat que el portaveu de CiU ha fet “interpretacions lliures similars a les realitzades durant l’anterior legislatura”, quan CiU era al govern municipal. L’alcaldessa, qui ha admès tenir un diàleg fluid amb Manuel Gonzalo, ha estès la mà a Gent i CiU però els ha demanat també més diàleg.

Sobre la proposta presentada per CiU de reducció de les despeses ordinàries, Ester Pujol ha assegurat que no es poden baixar més perquè llavors no es faria front a les emergències socials. També ha recordat que fins ara, s’han baixat 310.000 euros en despesa de personal i no es pot fer cap més reducció en aquest àmbit. Tot i això, Ester Pujol ha volgut deixar clar a l’oposició que no s’han tancat serveis, sinó que s’han racionalitzat.

Sobre les intervencions dels partits de l’oposició, Ester Pujol ha volgut deixar clara l’evolució del projecte urbanístic ‘Retrobem-nos’ no ha estat modificat sobre la marxa, tal i com li han recriminat CiU i Gent, sinó que a mesura que s’ha obtingut informació i finançament, s’ha actuat. Pel que fa els indicadors econòmics, Ester Pujol ha destacat que no hi ha “millor senyal” que el pagament a proveïdors a 30 dies. Liquiditat i baixar el deute al 70% podrem fer despeses educatives, socials (que pujen un 6-7%).