Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’oposició lamenta la manca d’informació sobre el Pressupost

Enric Nolis assegura que la informació dels pressupostos ha arribat “tard i amb comptagotes” a l’oposició

El portaveu del grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Tiana, Enric Nolis, s’ha mostrat molest per la “manca d’informació rebuda per part de l’Ajuntament” i ha retret a l’equip de govern que no els donés marge per estudiar la proposta de Pressupost pel 2014. Fins i tot, ha acusat a l’alcaldessa, Ester Pujol, d’haver fet un discurs “atropellat” en la última sessió informativa del dijous passat.

Nolis ha lamentat que l’Ajuntament “s’excusi amb la manca d’inversions de la Generalitat i la Diputació de Barcelona” i posi com a font dels seus problemes l’anterior equip de govern (Gent i CiU). En aquest sentit, Enric Nolis, considera que els pressupostos “no són fiables i no s’han fet correctament”.

Segons el portaveu de CiU, l’equip de govern ha comès diverses errades i distraccions en l’elaboració del pressupost i ha destacat diversos aspectes tant en el capítol d’ingressos com en el de despeses on s’han produït “forats pressupostaris”. A tall d’exemple, Nolis ha assegurat que donada la situació econòmica actual, es podria haver baixat dos punts l’IBI o calcular a l’alça el benefici de les plusvàlues.

Enric Nolis ha explicat que la intenció de CiU és no haver de recórrer a la crispació després de patir atacs constants en l’anterior legislatura. Segons Nolis “hem demanat la col·laboració i se’ns ha rebutjat” però ha proposat al consistori reduir l’ajust de la despesa ordinària en 370.000 euros per millorar els ajuts socials o el desenvolupament local.

 

Joan Pau Hernández denuncia que no hi hagi hagut “cap intent de negociació amb els grups de l’oposició

En el mateix sentit que Enric Nolis, el portaveu de Gent, Joan Pau Hernández, ha denunciat que no s’hagi fet cap intent de negociació amb l’oposició. Hernández ha assegurat que no és un pressupost tan traumàtic com el de 2012, però és continuista, i que per tant beu d’aquell canvi de criteri radical.

El portaveu de Gent també ha denunciat que “el 60% de les actuacions són a la zona poliesportiva”, obra que es va fer en època del PSC. També ha denunciat els canvis injustificats de criteri de l’ens local en temes com el retrobem-nos, la remodelació del passeig de la vilesa o la doble corba.

Per acabar, Hernández ha criticat els pactes amagats amb el Partit Popular i ha demanat que es trenqui “el diàleg bilateral” amb aquest partit.

 

Manuel Gonzalo afirma que no ha tingut ni té cap pacte amb aquest equip de govern

Com passa en la majoria de les votacions, el portaveu del Partit Popular, Manuel Gonzalo, ha votat a favor dels pressupostos i ho ha defensat dient que el seu vot va en el sentit de l’estabilitat, com ja van fer l’any passat. Pel que fa a les acusacions del possible pacte amb el govern municipal, Gonzalo ha afirmat que “no ha tingut ni té cap pacte amb aquest equip de govern”.