Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Ester Pujol: “hem de reduir i gestionar l’angoixa de quan t’entren a robar a casa”

El nombre de robatoris amb força a domicilis de Tiana pràcticament no ha variat des de fa un any: entre febrer del 2017 i el gener del 2018 n’hi ha hagut 58, és a dir, 1 menys que el mateix període de l’any anterior. És una de les dades que s’han donat a conèixer a la Junta Local de Seguretat que s’ha fet a Tiana aquest dimarts.

Per a l’alcaldessa, Ester Pujol, aquesta no és una dada negativa, tot i que ha admès que han de saber gestionar l’angoixa que aquests robatoris produeixen en la ciutadania:

 

Una altra de les dades destacades que s’han donat a conèixer a la reunió és l’alt nombre de detencions que hi hagut durant aquest darrer any a Tiana: 17 a Tiana o relacionades amb Tiana, un 88,9% més que l’any anterior. Tanmateix, Pujol ha volgut matisar aquesta xifra:

 

Ester Pujol ha tornat a demanar al delegat de la Generalitat poder comptar amb més recursos i, també, que hi hagi un canvi en la legislació:

 

Feia un any de la darrera reunió de seguretat local. Segons Ester Pujol, no s’han reunit abans perquè no tenen “cap obligació” de fer-ho amb més freqüència donat el nombre d’habitants de Tiana. A aquesta junta els veïns i veïnes no han estat convocats. L’alcaldessa explica per què:

 

Del total de 328 delictes penals dels quals es va tenir coneixement entre febrer del 2017 i gener d’aquest any a Tiana, 286 van ser delictes contra el patrimoni. Els segueixen a molta distància (28 casos coneguts) els delictes contra les persones i els que es van cometre contra la seguretat viària: un total de 12. També es va registrar un cas de delicte contra l’ordre públic.

Augmenta la xifra de delictes dels quals es té registre

En tots els casos, la xifra de delictes penals ha augmentat a Tiana el darrer any. Ho ha fet, en concret, d’un 37%. I és que durant aquest període es van registrar a la vila més delictes contra el patrimoni, contra les persones i contra la seguretat viària que durant els 12 mesos anteriors.

Crida l’atenció el fet que, dins dels delictes penals contra el patrimoni comesos a Tiana, no va ser el robatori amb força a domicilis el que més es va cometre, sinó les estafes. N’hi va haver, el darrer any, un total de 69 (el 24,1% d’aquest tipus de delictes), seguides dels delictes de danys: 67 (el 23,4%). El tercer lloc sí que l’ocupen els robatoris amb força a domicilis de Tiana, 58, el que significa el 20,3% del total d’aquest tipus de delicte.

També es van regsitrar 16 robatoris amb força dins de vehicles, 8 robatoris de cotxes, 2 estrebades i 6 robatoris amb força a establiments de Tiana. Per contra, durant el darrer any no hi ha hagut cap robatori amb violència o intimidació a establiments o domicilis del poble.

 

A la junta d’aquest dimarts hi han participat, a més de l’alcaldessa, regidors de Junts per Tiana i d’ERC, Policia Local, Mossos d’Esquadra i un representant de la Delegació del Govern de Catalunya.

Junts per Tiana ha tornat a demanar que les properes juntes incloguin la presència de ciutadania, per exemple, d’associacion de veïns i veïnes o de representants de barris del poble.