Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Les receptes de Les Terrases de Sant Romà, a Youtube

Les receptes del restaurant Les Terrasses de Sant Romà, al quilòmetre 4 de la carretera B-500, es poden veure a Youtube. Des de fa 1 any, l’Eduard, que juntament amb la seva dona és l’encarregat del restaurant, té un canal on penja vídeos de receptes que es poden trobar a la carta de Les Terrasses de Sant Romà. Es diu “La Cocina Habla”, actualment té 365 seguidors i un total de 86.000 visualitzacions.

La idea d’obrir el canal de Youtube va ser del nebot d’una amiga seva, el Sergi, que el va ajudar amb una part del restaurant que a ell li mancava: la comunicació. L’Eduard, a sobre del restaurant, té el que s’anomena una Societat Gastronòmica: un espai on convida a amics i cuina per a ells. És en una d’aquestes sessions, fa dos anys, on va néixer aquesta idea:

 

D’aquesta oferta va néixer “La Cocina Habla”, que du aquest nom per una frase que l’Eduard sempre diu: a l’hora de cuinar, són els fogons els que et diuen què i com ho has de fer. Ell sempre ha cuinat amb aquesta màxima, i és el que intenta transmetre als seus vídeos, però amb el canal de Youtube ha hagut d’aprendre a comunicar diferent les seves receptes per tal que tothom les pugui fer:

 

L’Eduard assegura que gràcies a aquest canal ha canviat la imatge que tenien d’ell, positivament:

 

A més a més, explica que també ha beneficiat al propi restaurant, ja que veure les receptes que poden menjar a Les Terrasses de Sant Romà els dóna confiança:

 

És per això que està molt satisfet amb “La Cocina Habla”:

 

Fins ara, les receptes que puja a Youtube són pròpies, incloses a la carta del restaurant. Per exemple, la primera recepta que van gravar va ser la de la fideuà, perquè era un plat que els distingia a la zona. Però ara té un idea de projecte per incloure dins del canal: agafar els productes que tenen a Cuba, que són molt pocs, i fer receptes que millorin i facin evolucionar la seva gastronomia:

 

L’Eduard assegura que hauran d’estudiar molt aquest tema, perquè seran productes amb els que no està acostumat a cuinar i abans vol practicar. Ara mateix, publiquen un vídeo cada quinze dies aproximadament. L’Eduard explica que, per gravar-los, normalment optimitzen per fer en un dia diversos vídeos:

 

Les dues receptes que, ara per ara, tenen més èxit, són la de la fideuà i la de l’arròs caldós amb llamàntol. La primera té 59.000 reproduccions i la segona 15.000. Les podreu trobar al canal de Youtube o a la pàgina web del restaurant. Noticia elaborada conjuntament amb Alèxia Guilera

Fotografia d’una de les gravacions pel canal de Youtube