Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Pujol defensa l’autonomia dels ajuntaments davant les lleis de comerç

L’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, celebra que el Parlament de Catalunya hagi aprovat, amb els vots de CiU, ERC, ICV-EUiA i el PSC, la llei d’horaris comercials. Un text legislatiu que, segons aquests grups, serviria per ‘blindar’ el model català de comerç de proximitat davant l’’atac’ competencial del govern espanyol. Precisament l’alcaldessa de Tiana és també la presidenta de la Comissió de comerç i turisme de la Federació de Municipis de Catalunya. Pujol defensa l’autonomia municipal davant les lleis de comerç i creu que és una bona notícia que els Ajuntaments puguin decidir com fixar 2 dels 10 festius anuals, en els quals podran obrir les botigues. “Haurien de ser sempre els ajuntaments. L’estat central el que vol és fer una llei de racionalització dels horaris comercials passant per sobre de les competències de l’Estatut de Catalunya i per aquí no passem”, ha explicat.

 

Esther Pujol ha explicat que des de Tiana es decidiran aquests 2 festius de forma consensuada amb els comerciants del municipi. Així doncs, aquesta decisió es prendrà al costat de l’ACIST.

Sessió ordinària Comissió Empresa i Ocupació. 25 de juny del 2013
Sessió ordinària Comissió Empresa i Ocupació. 25 de juny del 2013

L’alcaldessa de Tiana, el passat mes de juny, va intervenir, com a presidenta de la comissió de comerç i turisme de la FMC, a la Comissió d’Empresa i Ocupació del Parlament de Catalunya. En el seu discurs va reivindicar la necessitat que els ajuntaments tinguéssin la oportunitat de regular els horaris i els calendaris comercials:  “Sóm qui millor coneixem la realitat dels nostres municipis”.

 

La intervenció d’Esther Pujol al Parlament de Catalunya

http://www.parlament.cat/web/actualitat/canal-parlament/sequencia/videos?p_cp1=6689733&p_cp2=6690382&p_cp3=6690307