Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Esther Pujol: “Ara que hem governat sabem quines mesures es poden plantejar i quines no”

El Partit Socialista de Catalunya ja ha elaborat el seu programa per les eleccions municipals de Tiana. Un projecte que la número 1 de la llista, Esther Pujol, qualifica com “valent i realista” i que està dividit en quatre eixos bàsics: persones, espai públic, economia i participació.

Pel que fa a les persones, els socialistes han posat especial èmfasi en els serveis als vilatans. Així, en aquest apartat, contemplen augmentar els “ajuts socials” per fer front a situacions com la pobresa energètica, per fer possible que tots els nens puguin accedir als menjadors escolars o per oferir habitatges de lloguer social per aquells que ho necessitin.

A l’espai públic, els socialistes plantegen molt canvis perquè, segons Pujol, és l’aspecte que més ha preocupat als veïns del poble a les enquestes en xarxa i a les jornades de diàleg. A part de continuar amb el Retrobem-nos i amb les obres al voltant del doble revolt, el PSC vol remodelar altres zones con la Virreina o el Carrer Mates amb projectes participatiu com el “Tiana ets tu”.

Tot i així, l’alcaldable del partit assegura que aquestes tasques es faran a llarg termini i que, malgrat que els hi agradaria començar-les en el futur mandat, no poden assegurar que totes acabessin en quatre anys.

 

Esther Pujol defensa que les despeses en ajuts socials i obres públiques que plantegen al programa són totalment viables econòmicament. Una afirmació que la líder socialista assegura que poden fer amb total tranquil·litat perquè són ells els que han sanejat l’Ajuntament i, per tant, els que coneixen en profunditat els diners que hi ha disponibles.

 

Si sortissin escollits aquest mandat, a més, volen reduir l’endeutament i l’IBI i consolidar l’estabilitat pressupostària. Finalment, pel que fa participació, el PSC planteja un mandat que doni més veu als veïns.

Així, plantegen la possibilitat de fer consultes ciutadanes per decidir sobre alguns aspectes del poble. Un recurs que no han utilitzat durant l’actual mandat, segons Pujol, perquè no tenien cap partida econòmica que no fos “finalista” i que poguessin fer servir lliurement per engegar iniciatives pròpies.

 

Entre d’altres, el programa dels socialistes inclou també propostes pel jovent, com la incorporació del Batxillerat, o pels avis, amb l’ampliació de la llar. A més, també aposten per la cultura amb mesures com el Museu a Cel Obert, que pretén destinar algunes parts de la vila a la creació d’art urbà.