Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Esther Pujol: “És injust que l’administració pública no pugui contractar a persones aturades”

L’Ajuntament de Tiana podrà crear una dotzena de llocs de treball temporal. Seran plans d’ocupació pel 2015, d’uns 6 mesos. És gràcies a 112.000 euros d’ajudes que s’han rebut per part de la Diputació de Barcelona.

Aquest finançament extern és l’única via per poder donar feina a persones en situació d’atur. L’actual normativa estatal no permet als ajuntaments ampliar el seu personal amb nous contractes. Una “dificultat afegida” per les “administracions que ja estan sanejades”, segons l’alcaldessa Esther Pujol.

 

Qui tampoc hauria contribuït en la reactivació econòmica dels diferents municipis és la Generalitat de Catalunya, tal i com afirma l’alcaldessa. Pujol assegura que les “retallades” han perjudicat aquest tipus d’ajudes pels aturats.

 

Programa de foment a l’ocupació, des de l’Ajuntament

22.000 euros del pressupost de l’Ajuntament de Tiana també es destinaran al foment a l’ocupació. Aquests diners serviran per “bonificar” empreses de Tiana, o altres municipis propers, que vulguin contractar persones del poble que busquin feina. Una mesura que pensarà en aquelles persones que hagin acabat, de forma recent, els seus estudis universitaris. Ho ha explicat l’alcaldessa, Esther Pujol.

 

Des del govern creuen que aquest projecte afavorirà que el teixit empresarial de la zona col·labori amb la problemàtica de l’atur. De moment asseguren que ja hi ha alguna empresa que hi podria estar interessada. Les bases reguladores d’aquest programa s’estan treballant. El nombre de places que en puguin sortir dependrà de l’ajuda que s’ofereixi a cada empresa pel lloc de treball.

 

Convocatòria de places per plans d’ocupació

Durant els propers dies hi haurà una de les primeres convocatòries de les places dels plans d’ocupació. En aquesta primera fase sortiran 8 llocs de treball temporal: 2 per jardineria, 4 per via pública, 1 per Ràdio Tiana i 1 per la comunicació institucional. Està previst, però, que aquest 2015 es convoquin 4 o 5 places més.

Aquests llocs de treball es gestionaran des del Servei d’Ocupació de Catalunya. Per més informació els ciutadans es poden adreçar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament.