Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Esther Pujol reivindica que el “nacionalisme” no faci caure en l’oblit els drets de les dones

L’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, critica que els governs estatal i autonòmic hagin fet pasos enrere en relació els drets de les dones. Pujol va més enllà del 8 de març, i és que considera que aquesta lluita s’ha de reivindicar al llarg de tot l’any. Segons l’alcaldessa, Catalunya havia aconseguit millorar la situació de les dones en l’època que governava el tripartit. Considera que han deixat d’existir molts compromisos com els de la prevenció i la defensa en casos de violència de gènere o el dret a l’avortament. “Sembla que hi hagi temes claus com el del nacionalisme però això no vol dir que s’hagin de deixar els drets de les dones absolutament oblidats. No cal anar a Madrid perquè al Parlament català també ens hi trobem”, ha afirmat Esther Pujol.

 

L’alcaldessa destaca la importància de les polítiques educatives per a la igualtat. Considera fonamentals les famílies, les escoles i, també, els mitjans de comunicació. Tiana, segons Pujol, destaca per l’especial incidència que es fa en matèria de co-educació. Creu, també, que els governs haurien d’apostar per una millor concialiació de la vida laboral i familiar de les dones.

 

La primera alcaldessa signant de “Exigències Bàsiques als partits polítics de Catalunya”

Esther Pujol ha estat la primera alcaldessa que ha signat el Manifest “Exigències Bàsiques als partits polítics de Catalunya”, de Feministes de Catalunya. Aquest text diu que les dones han vist deteriorada la seva situació col·lectiva com a conseqüència de la crisi econòmica, política, social i cultural. Afirma, també, que no es donarà suport als partits polítics que no es comprometin en el compliment de les seves principals reivindicacions. El Manifest demana, entre d’altres coses, l’eliminació del projecte de llei sobre l’avortament, la reactivació de les polítiques de suport a les dones que pateixen maltractament i polítiques que posin en valor els talents femenins. Des de Feministes de Catalunya han agraït, a través de les xarxes socials, la signatura de l’alcaldessa de Tiana.

“Em va semblar interessat aquesta possibilitat d’urnir-nos diverses veus del progressisme català per defensar allò que és nostre. És ara, més que mai, quan no podem fer ni un pas enrere les dones”, ha dit Pujol.

 

Aquest manifest també ha estat signat per la Presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, per la periodista Pilar Rahola, per la diputada del PSC i exconsellera Marina Geli, per l’exconsellera Montserrat Tura, per la Secretària General d’ERC Marta Rovira, pels Coordinadors d’Iniciativa per Catalunya, Dolors Camats i Joan Herrera o pel diputat d’Esquerra Oriol Amorós, entre d’altres.