Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Mor l’exregidor de CiU Joan Canal

Aquest dilluns ha mort l’exregidor de CiU a Tiana Joan Canal, a l’edat dels 86 anys. El tianenc, nascut el 22 de febrer de l’any 1928, va representar Unió Democràtica de Catalunya durant quatre anys a l’Ajuntament, ho va fer com a regidor de l’oposició. Això va ser durant el primer mandat de l’alcalde Ferran Vallespinós, des del 1995 fins el 1999. En aquell moment governava a Tiana el tripartit format pels socialistes, ERC i ICV-EUiA.

Des d’Unió Democràtica de Catalunya expliquen que Canal ha continuat assistint a les executives del partit a Tiana al llarg dels anys. Asseguren que, tot i l’estat delicat amb el qual es trobava, l’exregidor s’esforçava per reunir-se amb els seus companys d’Unió. “Per nosaltres era tot un referent personalment i també pel partit. Sempre l’hem escoltat, els seus consells eren garantia d’èxit”, ha afirmat l’actual regidor d’Unió Democràtica a l’Ajuntament de Tiana, Joan Cañada.

Celebració dels 20 anys democràtics, a Tiana
Celebració dels 20 anys democràtics, a Tiana

 

L’època de CiU amb Joan Canal

L’exregidor va viure una de les èpoques més complicades de Convergència i Unió a Tiana. En aquell moment hi havia 5 regidors de CiU al consistori, 3 dels quals eren de Convergència i Unió,  Joan Canal com a regidor d’Unió i Enric Monreal com a independent. CDC va expulsar del partit els seus tres regidors per desobeïr la direcció de Convergència i votar a favor de l’expropiació del camp de futbol vell. Canal va ser durant un any portaveu del grup municipal que es va quedar amb només dos regidors: ell i l’independent Enric Monreal.

L’actual presidenta d’aquesta Federació a Tiana, Olga Rué, també ha recordat aquesta etapa: “Li va tocar viure uns moments difícils però el Joan tirava endavant, tenia una voluntat d’entesa molt important i un compromís amb el partit i amb Tiana. Més que un home de partit era un home de Tiana”.

 

Joan Cañada també ha parlat d’aquesta època:”Va ser un període delicat per Convergència i Unió però ell va aguantar dígnament, intentava no parlar-ne malament”.

 

Sala de vetlla i funeral

Aquest dimarts, 11 de març, a les 16h s’obrirà la sala de vetlla al Tanatori de Badalona. El funeral de Joan Canal serà aquest dimecres a les 9.45h del matí.