Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Estudi comparatiu: l’escola bressol municipal de Tiana, de les més cares de la rodalia

Aquests dies es parla força dels preus de l’escola bressol municipal “El més petit de tots”, tant de la mensualitat com dels diferents serveis que ofereix el centre públic tianenc (el menjador o l’acollida). Al ple municipal d’aquest dimarts es va presentar una proposta d’acord de l’equip de govern per abaixar la tarifa que les famílies paguen pel menjador i l’acollida a l’escola bressol. Aquesta proposta, però, no contempla abaixar la tarifa de la quota mensual del centre.

Junts per Tiana no està d’acord en que els preus de la quota mensual de l’escola bressol no s’abaixin, malgrat que ho facin menjador i acollida. Isaac Salvatierra, portaveu de Junts:

 

Per la seva banda, la regidora de Serveis Socials, Marta Guàrdia, manté que la baixada de 8 euros del menjador i d’entre 0,5 i 1 euros de l’acollida s’ha fet perquè l’Ajuntament segueix aportant la mateixa quantitat a l’escola bressol, després de la baixada de l’IVA aplicada pel Govern Central:

 

Ventall de preus a les escoles bressol veïnes

Per tot plegat, La Local ha volgut conèixer quant costen la mensualitat, el menjador i l’acollida a les escoles bressol públiques de la rodalia de Tiana. Així, hem fet un estudi comparatiu entre les escoles bressol de 7 pobles amb un nombre similar d’habitants i/o de la rodalia de Tiana. Són: Alella, Teià, El Masnou, Montgat, Premià de Dalt i Premià de Mar.

Comparada amb les d’aquestes 6 poblacions, la tarifa mensual de l’escola bressol de Tiana està entre les que costen més, tant si es suma la quota mensual i el menjador com si es té en compte només la primera.

Això sí, Tiana és l’únic d’aquests pobles, juntament amb Premià de Mar, que té tarifació de preus, és a dir, que cada família paga en relació al seu nivell de renda, segons 5 nivells establerts per l’Ajuntament de Tiana i 3 pel de Premià de Mar.

Així, a Tiana es paga al mes un mínim de 170 euros i un màxim de 225. Aquesta última tarifa està força per sobre de la mensualitat més cara de les escoles bressol analitzades, que és la de Masnou, amb 195 euros. La resta de mensualitats, segons les dades proporcionades per cada ajuntament, de més cara a menys, són les següents: Teià 189, Premià de Mar màxim 180 i mínim 140 (segons el nivell de renda familiar), Alella 175, Montgat 170 i Premià de Dalt 162.

Si a aquestes mensualitats hi sumem el menjador (posant a Tiana i a Premià els preus més baixos de les respectives tarifacions de la quota mensual), Tiana és la segona escola bressol més cara (322) després de Montgat (325). D’aquest llistat, les escoles bressol en què la mensualitat sumada al menjador costen menys són les de Premià de Dalt (295), El Masnou (294) i Alella (283). A Teià, la quota mensual i el menjadors junts costen 303 euros i a Premià de Mar, 190. Val la pena remarcar el cas del Masnou on, tot i que la quota mensual és alta (195 euros), es veu compensada pel fet que el menjador, al mes, en costa només 99.

Finalment, fent una comparativa amb els preus del servei d’acollida matinal d’una hora, Tiana torna a ser de les escoles bressol més cares: aquest servei, amb la baixada aprovada dimarts al ple, costa ara al mes 51 euros a Tiana. A la resta de municipis costa 44’8 a Montgat, 32’4 a Alella, 30 a Premià de Dalt, 27’5 al Masnou i 25’5 a Teià.