Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Folk Souvenir o memòries de Mallorca

Folk Souvenir ha actuat aquest diumenge al cicle D’Acords, fent viatjar els oients a un món místic de sons. Un contrabaix, un teclat, un sintetitzador, un reproductor de cassets i una veu han estat els vehicles que, en un ambient molt familiar, han transportat Can Riera a la Mallorca més tradicional.

La música que s’ha ofert avui en aquest cicle de concerts de petit format s’inclou al gènere que els seus autors han denominat post-folk. La barreja d’instruments moderns, com el sintetitzador, amb lletres tradicionals mallorquines han delectat el públic. El que més ha sorprès ha estat la veu de la cantant, Joana Gomila. Un dels assistents, en Jordi, ens en dona la seva opinió:

 

Hem pogut parlar amb la Concepció i la Joaquima, que han sortit encantades de l’actuació:

 

A l’inici i al final d’algunes de les peces, el so antic del reproductor de cassets ha cantat i ha contat diferents cançons, històries i experiències del món tradicional de Mallorca. La Joana Gomila ens explica la importància d’aquestes gravacions.

 

Gravadora i cintes de casset usades durant el concert / Marc Brugat Segalés

El grup Folk Souvenir en el seu conjunt han compartit amb el públic moments molt íntims i estan encantats amb el format que ofereix el cicle D’Acords. Ells mateixos ens ho expliquen:

 

En aquest concert no hi ha participat tot el grup ja que s’han adaptat al format reduït. Avui han actuat la cantant Joana Gomila, el contrabaixista Àlex Riviriego i la Laia Vallès, que ha tocat el wurlitzer i el minimoog.

Aquest ha estat el penúltim concert del cicle D’Acords d’aquesta temporada. L’últim es farà el 3 de juny al mateix emplaçament, Can Riera.