Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

‘Frozen’ es converteix en la figura de xocolata preferida

“Frozen està esgotat, podeu venir a veure moltes mones però la de Frozen ja no. També ens demanen el Gru, la Princesa Sofía, Jake, La Violeta…”, ha explicat Pilar Solà, del forn Can Pau.

 

Els pastissers de Tiana ja estan immersos en la setmana més creativa de l’any. Expliquen, també, que és una de les èpoques més divertides.

A Can Pau fan unes 400 mones de Pasqua completes: és a dir amb pastís i figura de xocolata. Per fer tot això, ja fa tres setmanes que treballen dur. Ens ho ha explicat una de les pastisseres, Pilar Solà.

 

A aquest forn s’hi poden trobar tot tipus de figures: pistes de futbol, castells, cases, vaixells, trens o tancs, entre moltes altres. Per fer-ho, cada any compren motllos diferents i, sobretot, els que estan més “de moda”.

 

 

A l’altra pastissera del poble, a Ca l’Aixelà, estan preparant més de 150 mones. Griselda Aixelà ha explicat que tot i la crisi, la mona continua fent-se.

 

A Ca l’Aixelà també ha triomfat la mona de la pel·lícula de Disney “Frozen”. Una de les novetats de l’aparador d’aquest any, però, són les figures amb estelades independentistes.

Els padrins de Tiana podran comprar mones de Pasqua des dels 30 euros, per fer la clàssica amb els ous, fins al 90.

 

Bones expectatives de vendes

A tot Catalunya les expectatives entre els pastissers són bones. Els obradors esperen vendre 670.000 mones arreu del país, 470.000 de les quals a la província de Barcelona. Això seria un 2% més que l’any passat. I és que les vendes, durant els primers mesos de l’any, han millorat.

Les mones de mantega i fruita continuen sent les més venudes. Pel que fa les figures de xocolata, els avions, els ninots de Disney, les Monster High, el personatge Violeta i els de la pel·lícula “Frozen” són dels més demanats.

 

La tradició de la mona de pasqua

Ous de pasqua
Ous de pasqua

La mona de pasqua és un dolç que simbolitza que ja s’ha acabat la Quaresma i, per tant, l’abstinència. La tradició a Catalunya sempre ha estat d’un tortell amb ous de xocolata al damunt.

Aquest regal l’ha de fer, generalment, el padrí o l’avi cap als fillols o els néts. Són les postres del Diumenge de Pasqua o el Dilluns de Pasqua.

Els ous de pasqua es troben, durant aquesta època, a tot Europa.